U19-poikien leiriryhmä valittu – mukana kaikkiaan 40 pelaajaa

Kuva: Esa Takalo

Kuva: Esa Takalo

Salibandyn U19-maajoukkueen leiriryhmä kokoontuu 26. – 29. huhtikuuta Eerikkilän urheiluopistolle. Mukaan on kutsuttu viisi maalivahtia, 12 puolustajaa ja 23 hyökkääjää, kun käynnissä on vuoden päässä häämöttävään MM-turnaukseen tähtäävä valmistautuminen.

– Hienoa, että saadaan kasaan iso leiriryhmä ja hienoa on myös, että on saatu järjestettyä tälle vuodelle kaksi kesäleiriä, kun kesäkuun lopussa on vielä toinen, U19-maajoukkueen päävalmentaja Atte Juuti kertoo.

– Viimeksi oltiin koossa helmikuun alussa, ja nyt päästään näkemään, missä pojat näin heti kauden jälkeen pelillisesti menevät.

Maajoukkueilla ei ole koskaan liikaa yhteistä aikaa, ja myös tulevan tapahtuman ohjelma on suunniteltu tarkoin.

– Pyritään luomaan suuntaviivoja ensi kaudeksi. MM-kisoihin ja kisavalintoihin on enää vuosi, ja nyt päästään keskustelemaan pelaajien kanssa siitä, mitä heiltä vaatii seuraavan vuoden aikana olla MM-kisapelaaja ja myös pärjätä kisoissa.

Kuormitusta on luvassa pään lisäksi myös lihaksille.

– Nyt tehdään ensimmäistä kertaa liiton määrittelemien uusien fyysisten testien paketti. Kaukalossa viikonlopun iso teema on pallollinen peli, pyritään menemään viikonloppu pallollisen pelin kautta ja pelataan keskenämme parikin peliä, Atte Juuti kertoo.

Vaikka Eerikkilään kokoontuukin iso ryhmä, se ei tarkoita, ettei mahdollisia ensi kevään MM-pelaajia olisi olemassa tämän enempää.

– Mukana ovat pelaajat, jotka meidän mielestämme juuri tällä hetkellä kuuluvat ryhmään, mutta se ei tarkoita, ettei tämän listan ulkopuolelta voisi nousta kisoihin, päävalmentaja painottaa.

– Lisäksi on potentiaalisia MM-pelaajia, jotka ovat poissa tältä leiriltä loukkaantumisten vuoksi.

Suomi on nuorten hallitseva maailmanmestari voitettuaan MM-kultaa 2003, 2011, 2015 ja 2017. Kisat pelataan joka toinen vuosi.

U19-leiriryhmä Eerikkilään 26. – 29.4.

Maalivahdit (5)
Oskari Fälden TPS 2000
Otto Rissanen EräViikingit 2000
Oskar Sillanpää Koovee 2000
Nemo Sipilä Oilers 2000
Toni Wuorenjuuri EräViikingit 2000

Puolustajat (12)
Jeri Heikkilä SPV 2000
Timi Kauneela Tiikerit 2000
Miika Latvala SPV 2000
Julius Lehto LASB 2000
Eetu Manninen Oilers 2000
Jere Mattila Nokian KrP 2000
Aapo Mäkelä Koovee 2000
Jani Rauhala Oilers 2000
Niko Remes FoSu 2000
Juho Räsänen EräViikingit 2001
Juuso Varjokumpu TPS 2000
Pekka Väre FoSU 2000

Hyökkääjät (23)
Niko Einiö SC Urbans 2000
Alex Hagberg Oilers 2001
Riku Hakanen SB Vaasa 2001
Tuukka Haudanlampi OLS 2001
Konsta Haukkala SPV 2001
Samuli Huppunen NST 2000
Kim Hyrkkönen Koovee 2000
Jasper Juuti TPS 2000
Eetu Juvonen TPS 2000
Jooa Keränen Tiikerit 2000
Niko Laiti Oilers 2000
Joakim Lund Tiikerit 2001
Henri Mutanen LNM 2000
Matias Mäenpää SPV 2001
Tuomas Ojala TPS 2000
Aaro Ollikainen FBT Karhut 2000
Anton Roth Nokian KrP 2000
Markus Salmi EräViikingit 2000
Sami Savolainen Nokian KrP 2000
Kaapo Siekkinen Happee 2000
Elias Siira Nokian KrP 2000
Henri Stenberg SC Urbans 2001
Joona Valkama Koovee 2000

Teksti: Salibandyliitto

55 comments

 1. Ei voi kun ihmetellä Riku Ruonakankaan sorsimista näissä valinnoissa. Olisi mennyt heittämällä tuohon 23 hyökkääjän ryhmään. Muuten hyvät valinnat valmennustiimiltä.

 2. B junnujen SM finaalijoukkueista aika laimea edustus…tiedä sitten mitä pelejä valmennus tärkeänä pitää jos ei playoffs pelejä?

 3. Miksi Nokian Krp nuin hyvin edustettuna tuolla? Ainoa joka paikkansa tuolla ansaitsee on mattila

 4. Mun matikalla 9/40 finaalijoukkueista eli melkein 25%. Kuinka paljon sun mielestä ois pitänyt olla?

 5. Täysin samaa mieltä edellisten kanssa. Aika monta hyvää jätkää puuttuu listalta ja joitain ufoja taas mukana, jotka ei ole saanut enää pitkään aikaan mitään aikaiseksi.

 6. Mikä homma? Niko Remes ja Pekka Väre tulevat dominoimaan maajoukkuekarkeloihin

 7. Oisko Ruonakankaalla joku loukkaantuminen tms.? Taidoiltaan heittämällä tuon ryhmän tasoinen pelaaja.

 8. Loukkaantuneita pelaajia ei nähdä leirillä. Esim. Niklas Kuisma loukkaantuneena tällä hetkellä, mutta on kyllä Suomen paras pakki.

 9. Pikkulinnut visersi että Ruonakangas olisi kieltäytynyt kutsusta.

 10. Yllätyin tästä itkuvirrestä kuinka taas huonoja valintoja. Sitku voitetaan, niin ihmeen hiljasta, tosin Kettuselle ei riittänyt edes voitto.

 11. Ei vissiin riittänyt a-junnujen hopea, että olisi päässyt kokoonpanoon Takalan Jose..

 12. Miksei Turun suunnalta yhtään puolustajaa Varjokummun lisäksi? Kuitenkin BSM runkosarjassa vähiten päästettyjä maaleja.

 13. Hienot finaalit ja huippupelaajia paljon!!!

 14. Ehkä parhaimmat valinnat piiitkään aikaan. Ei vaikuta yhtään oman seuran kotiinpäin vetämiseltä mitä aikanaa Erä harrasti ja saikin sitten katkerasti katua kun menestystä ei tullutkaan. Nyt jos löytyy profiilipelaajia oikeille paikoille. Niin hyvät mahdollisuudet kultaan.

 15. Itsekin ihmettelen miksi ei Jose Takala ole listassa.
  Onko kellään tietoa?

 16. Nyt kun kauheen 7 kuukautta kestäneen porun jälkeen pari tiikeriä pääsi kolmeksi päiväksi Eerikkilään, niin kaikki hyvin. Auta armias jos toimihenkilöiden pojat olisi jätetty pelkästään imeskeleen BSM prossia ilman leiriä, niin johan ketuttais. Joukkueesta niin väliä. Eiköhän Tiikerit oo nähty – adios!

 17. Tiikerit pelasi hyvän kauden, ylsi BSM pronssiin, mahkut ois ollut jopa kultaan. Tosi kova jengi, missä hyviä yksilöitä, jotka leirillekkin pääsi. Ihan varmasti on kyllä pojat paikkansa leirille ansainnut, että adios vaan!

 18. Janne Ojasta lainaten: ”Tapparan junioreissa lopetin, kun poikani Oskari tuli B-junnuikään. Tapparassa on ollut tapana, että enää B-junioreissa ei isä ja poika -pareja ole ja se sopi minulle. On aina haastavaa, kun isä valmentaa poikaa.”

  Lähdes nyt isä-Juuti autuaimmille metsästysmaille pilaamasta poikas uraa. Kyllä se varmaan valitaan kisoihin ilman sinuakin. TPSin suosiminen valinnoissa näyttää muutenkin ihan sairaalta, ei mitalia A:ssa eikä B:ssä, ja kaikki valitut ihan perusjätkiä, Juutin poikaa lukuun ottamatta.

  Seuraavaksi varmaan Rantalan perhe alkaa dominoimaan miesten maajoukkuetta.
  Hallelujaa..

 19. NO mitä siellä osataan?
  Liigassa ei välieriin. A:ssa ei välieriin. B:ssä ei välieriin. Jatkanko?

 20. Onnittelut kaikille mukaan valituille! Ja ainaisille valittajille – lukekaa kommenttiohjeet taas kerran.

 21. eiks Kuisma ollu viime kerrallaki loukki ku valinnat tehtiin mj-leirille? Koht voi sanoo et OLI yks parhammista pakeista tos ikäluokassa,valitettavasti….

 22. Peku kerro ihmeessä miten nämä kommentit rikkovat tota ohjetta? Ihmiset täällä kritisoi ja kehuu, joten eikö se mene ohjeiden mukaan?

 23. Toivottavasti tuo Vaasan Hakanen majussa keskittyy pelaamiseen. Divarissa jatkuvaa ruikuttamista tuomarille, jos sai vaparin niin valitti, jos ei saanut niin valitti ja puhumattakaan jos häntä vastaan vihellettiin. Taitava poika, pitäs vaan laitta yläkerta kohilleen

 24. Näyttää siltä että kaikki helmikuulta valittu uudestaan, puuttuu Kuisma ja Takala jotka ym mukaan loukissa. Nyt kun valittuja on lähes tupla määrä niin on pystytty ottamaan mukaan sopivasti kirittäjiä.

  Veskareista voi ehkä ihmetellä miksi Wuorenjuuri ja Rissanen sinne on valittu, ei tilastojen perusteella ainakaan, nuo kolme muuta lienee selviä.

  Puolustuksessa Räsäsellä ja Mäkelällä ei taida kyllä riittää, muuten kivikovaa materiaalia josta ainoa rightin puolen mies Väre tärkeä lisä ryhmään.

  Hyökkäykseen valittu jopa 7 -01 syntynyttä, kovia kavereita. Haukkala, Haudanlampi, Lund ja Stenberg lienee vahvoilla.

  Rightin miehiä on tällä kertaa usea, näyttäisi olevan 8 kpl joten vasen laita on varsin kilpailtu. Voi olla että Salmi, Ollikainen ja Siira joutuvat ihmettelemään miten kova taso oikeasti on.

  Keskushyökkääjien osalta tarjonta on hyvä, todennäköisesti vanhat valinnat pitää tuossa kilpailussa pintansa.

  Oikean laidan osalta varmaan Haukkala ja Hyrkkönen edellä muita, Stenberg on älykäs ja taitava pelaaja mutta riittääkö jalka?

  Kokonaisuudessaan näyttää hyviltä valinnoilta, moni selvä valinta ja mausteena muutama yllättävämpi valinta. Toivottavasti leiri onnistuu hyvin kaikilta.

 25. Kooveen Naskali? Onko joku loukkaantuminen tullu saunoessa?

 26. Rissanen on pelannut kaksi kautta A-SM sarjaa. Pelannut pronssia tälle kaudelle- eniten pelattuja matseja A:ssa näistä veskareista. Pelannut mm.nolla pelin tälle kaudelle. Ollut pitkään torjunta prossissa ykkösenä A:ssa tällä kaudella. Pelannut ErVin Miesten divarin karsinnat varsin mallikkaasti.

 27. Miksi sellaisia puolustajia, jotka osaavat oikeasti puolustaa ei ole lähes lainkaan ringissä? Valitaan hyökkääviä pakkeja jotka unohtelevat välillä oman pelipaikkansa roolin kokonaan.

 28. Huhujen mukaan kyseinen Sauli Hokkanen on kieltäytynyt leiripaikasta…

 29. tilastoja Rissasesta mutta nehän ovat huonot, osittain surkeat.

 30. Hmmm….jos mielestäsi Rissasella on esim. A-pudotuspeleissä surkeat tilastot, ovat Fälden ja Sillanpää takasurkeat. (Heidän pelejään seuranneena ei todellisuus kuitenkaan tätä ole) Maalivahtipeli on paljon muutakin kuin torjuminen. Parhaimmillaan maalivahti myös ohjaa peliä ja auttaa kenttää puolustamaan sekä maalaamaan. Pelkkien torjuntaprossien tuijottaminen on myös typerää siksi, että niin kauan kuin äidit ja iskät laskee torjuntoja, ne eivät ole totuuden mukaisia. Lisäksi joukkueiden pelitavat vaikuttavat suuresti siihen, miten pahoja vetoja veskarit joutuvat seivaamaan. Salibandy on parasta paikan päällä.

 31. Noooh…. Pelin ohjaamisen, monipuolisuuden tai sopeutuvuuden perään ei U19-mokkevalinnoissa nyt aikaisemminkaan painotettu. Sillä saralla sokeutta – ja paljon.

 32. Missä lienee herra Koponen? Koko kauden liekeissä ollut laitahyökkääjä jäi ilman kutsua. Ei voi ymmärtää

 33. Valinnoissa on kyllä huomattavasti parannettavaa. Uskomatonta, että joukkueeseen valitaan jotain mitä lie pipareita ja muita lapasia. Mikäköhän mahtaa olla syynä Ruonakankaan pois jättämiseen ? Huhujen mukaan poika ITSE kieltäytyi partioleiristä. #posinkautta

 34. Pohjoisten joukkueista olisi voinut ottaa enemmän pelaajia Rovaniemeltäkin on kovia poikia eivät vain ole päässeet pelamaan kovia pelejä jos pääsisivät vain näyttämään taitonsa olisivat varmasti ihan kärkiluokkaa. #pohjoisessaeipelleillä #porojenperässä #posinkautta

 35. Ja missäköhän on scun timanttinen duo Niclas Avelin ja Santeri Korhonen. Muodosti scun parhaan hyökkäys triion yhdessä Tuomas Vahan kanssa. Taidot riittäisi helposti majun ykköskenttään ja Laiti ja Lundikin jäisi tälle kaksikolle!

 36. Missä on Scu:n työmyyrä. Nimeä en satu muistamaan, mutta pp miehistöön aikoinaan kuulunut yksilö. Fyysisyys riittäisi erityisesti J.Rauhalaa vastaan!

 37. Ikävä kyllä kyseinen kynäri kieltäytyi maajoukkue kutsusta vedoten lajin helppouteen.

 38. Kyllä Kooveesta löytyy 00 kärkipelaajia laajalla rintamalla. Se oli myös mestaruuden avain. Voittavia pelaajia.

 39. Osuit naulan kantaan! Voittavia pelaajia. Kultaa ei vie kuitenkaan ikinä näiltä pois. Se on pelattu ja voitettu kulta!!! Tärkeintä kuitenkin, että nykyisellä U19 MJ-valmennuksella on suojatyöpaikka ja voivat valita sinne omiaan – ihan oikeasti – take exit!

 40. Kaikki valitut on ansainneet paikkansa. Ne ei vaan onnistuneet kauden aikana nostamaan joukkueitaan kovin korkealle. Meni itse asiassa kausi aika witun huonosti, ei päästy edes SM-sarjassa kahdeksan joukkoon ja taidettiin olla ihan helkutisti perässä. No, se oli muiden pelaajien vika. Eerikkilässä, siellä ollaan liekeissä. Kunhan ei vaan pelattais, siinä menee vaikeaksi, jos vaan olis haastatteluja ja pääsis kusettamaan kyselijää tulevaisuuden suunnitelmista.

 41. ErVin pelaajat loistaa poissaolollaan, vain 4. Suurseura floppasi näissäkin valinnoissa kun huomattavasti pienemmistä seuroista enemmän valittuja…