VeikkausTV-ennakko: SPV metsästää historian ensimmäistä kotivoittoaan Steelersistä

SPV jahtaa kauden kolmatta voittoaan sunnuntaina. Vastaan asettuu Steelers, jota joukkue ei ole vielä onnistunut voittamaan liigapelissä Seinäjoella. Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

SPV jahtaa kauden kolmatta voittoaan sunnuntaina. Vastaan asettuu Steelers, jota joukkue ei ole vielä onnistunut voittamaan liigapelissä Seinäjoella. Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

SPV ja Steelers kohtaavat sunnuntaina kauden kolmannessa VeikkausTV:n lähettämässä ottelussa. Seinäjoen Urheilutalolla pelattava ottelu käynnistyy klo 17.

Lähtökohdat:
SPV on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Ensimmäisessä pelissä se iski viimeisen vartin aikana viisi maalia ja huristeli lopulta 7-4-voittoon Indiansista. Kauden toisessa pelissä Porissa SPV antoi sarjanousijalle kyytiä maalein 12-7.

Täksi kaudeksi puolustus- ja maalivahtiosastoltaan vahvistunut SPV on antanut molemmissa otteluissa varsin kovaa painetta vastustajan puolustukselle karvauksen muodossa. Vahva liike ja karvaus ovat tuottaneet paikoin myös toivottua tulosta tähän mennessä nähdyissä peleissä. Kliseisesti täytyy mainita, että SPV:n harppuunamaiset vastahyökkäykset ovat myrkkyä kelle tahansa. Varsinkin Karhuja vastaan peli oli kuitenkin varsinkin vauhdikasta päästä päähän ravia, ja pidemmät hyökkäykset olivat vähissä. Tulokset ovat olleet SPV:n kannalta hyviä, mutta pelin taso on vaihdellut otteluiden sisällä.

Steelers aloitti kauden 6-2-voitolla Kooveesta ja seuraavassa pelissä KrP sai nöyrtyä peräti maalein 10-3. Kahdessa seuraavassa pelissä Welhot ja Classic vetivät pidemmän korren. Steelersillä oli lauantaina Oulussa peli klo 18 OLS:aa vastaan, joka saattaa vaikuttaa sunnuntain otteisiin. Ottelu päättyi Steelersin 9-7-voittoon, jonka myötä joukkue nousi sarjakakkoseksi. Joukkueella on takanaan melkoinen härkäviikko, sillä sunnuntain peli on jo neljäs kahdeksan päivän sisällä.

Steelers pyrkii puolustamaan tiiviisti ja pelaamaan simppeleitä hyökkäyksiä mielellään nopeasti. Joukkueen vahva ykköshyökkkäysvitja on taikonut yli puolet joukkueensa maaleista, joten rooli on ollut todella iso. Santtu Pohjonen on vakuuttanut joukkueen maalilla, ja myöskään veräjänvartijan roolia ei voi vähätellä yhtään.

Nähtäväksi jää kuinka Steelers pystyy vastaamaan SPV:n erittäin vauhdikkaaseen pelityyliin. Joka tapauksessa myös Steelers hyötyy siitä jossain määrin, jos peli on epäorganisoitua. SPV:llä on kuitenkin selkeä materiaalietu varsinkin materiaalin laajuuden osalta. Steelersin lauantain ottelusta on alle 24 tuntia sunnuntain kohtaamiseen, joten silläkin lienee oma roolinsa, tuskin positiivinen sellainen hämeenlinnalaisten kannalta.

Kuumat ja kylmät:
Kuumista pelaajista on luonnollisesti mainittava Steelersin Ville Lastikka, joka on tehnyt eniten maaleja Salibandyliigassa ennen sunnuntaita (11+3). Tutkapari Nico Jonaeson on taasen sarjan syöttöpörssin ja pistepörssin kärjessä (3+12). Kaksikko on ollut erinomaisessa lyönnissä alkukaudesta.

Maininnan ansaitsee myös nuori tämän kauden liigadebytantti Niko Einiö, joka on ollut hyvässä maalivireessä alkukaudesta (5+0). SPV:n kokenut taituri Sami Koski on naulannut kahteen peliin hurjat 2+8 tehopisteet.

Kylmistä mainittakoon SPV:n Mikko Kohonen, joka on tehnyt kahteen otteluun epätyypillisesti vain yhden pisteen (1+0) ja maalinteko on tosiaan tökkinyt hyvistä paikoista huolimatta. Tämä sanottuna on mahdollista, että konkari iskee kovat pörssilukemat ottelussa.

Yhteinen historia:
Joukkueet ovat kohdanneet viimeisen kahden kauden aikana neljästi Salibandyliigassa ja hiukan yllättäen Steelers on ollut niskan päällä voittojen suhteen. Kaudella 2016-17 Steelers vei voitot maalein 8-5 ja 7-5. Viime kaudella molemmat voittivat vieraissa jatkoajalla (5-6 ja 6-7). Tästä voi päätellä, että SPV ei ole vielä voittanut Steelersiä kotikentällään Salibandyliigassa. Suomen Cupissa SPV kuitenkin kukisti Steelersin kotonaan maalein 10-2 toissakaudella.

Taistelupari:

Eero Kosonen, SPV – Santtu Pohjonen, Steelers
Eero Kosonen on tällä hetkellä Suomen ykköstorjuja ja kausi SPV:n luukulla on alkanut hyvin. Isokokoinen ja suoritusvarma Kosonen on torjunut ensimmäisissä peleissä yli 80 %:n varmuudella. Pohjosen rooli Steelersin luukulla on todella suuri. SPV vyöryttää varmuudella useita maalipaikkoja ja Pohjoselta vaaditaan huippupeliä, jotta hämeenlinnalaisilla on mahdollisuus voittaa kamppailu. Tähän mennessä Pohjonen on pysäyttänyt palloja komealla lähes 85 %:n tarkkuudella.

Kokoonpanot:
SPV:llä ei ole tiettävästi suurempia poissaoloja. Miiro Maunula ja Samuli Grönfors ovat puuttuneet kahdessa edellisessä pelissä Steelersin kokoonpanosta.

Edelliset ottelut:

SPV
21.9. Karhut-SPV 7-12
16.9. SPV-Indians 7-4

Steelers
29.9. OLS-Steelers 7-9
25.9. Classic-Steelers 6-3
23.9. Welhot-Steelers 4-2

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
SPV:llä on etunaan laajempi materiaali kolmea ketjua ajatellen ja atleettinen joukkue ei päästä yhtäkään joukkuetta helpolla tällä kaudella. Kahden pelin jälkeen maaliero on 19-11, joten tylsää SPV:n peleissä ei ole ollut, ja tuskin on sunnuntainakaan. Steelers on aloittanut kauden varsin hyvin ja pisteitä on ropissut mukavasti. Joukkue on todella riippuvainen ykkösvitjansa tehoista. Ei voi kuitenkaan liikaa aliarvioida sitä, että Steelers on ollut SPV:lle vaikea voitettava Salibandyliigassa.

Maaliarvio: SPV 7,8,9 – Steelers 5,6,7

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Keskustele päivän peleistä täällä.