Maajoukkueet

Latvia epäonnistui kotikisoissaan – Prahassa joukkue esiintyy jälleen suomalaisvalmennuksessa

21.11.
2018
Maajoukkueet

Latvia epäonnistui kotikisoissaan, mutta nyt tilanne näyttää ennakkoon tasapainoisemmalta kuin kaksi vuotta sitten. Kuva: IFF

Latvia lähtee miesten salibandyn MM-kisoihin eri lähtökohdista kuin kotikisoihinsa kaksi vuotta sitten. Joukkue pelaa A-lohkossa, jossa vastassa ovat Tshekki, Sveitsi ja Saksa.

Viime kisoissa joukkueella ei ollut päävalmentajaa vielä saman vuoden alussa, kun kisat pelattiin. Kisat menivät lopulta täysin penkin alle, kun joukkue jäi puolivälierin ulkopuolelle ja sijoittui kymmenenneksi. Se on Latvian kaikkien aikojen huonoin sijoitus salibandyn MM-kisoissa.

Prahassa 1.-9.12. pelattavissa kisoissa joukkue on jälleen vahvassa suomalaiskomennuksessa. Pääluotsina toimii Arto Riihimäki, jonka aisaparina toimii Perttu Kytöhonka. Ennen viime kisaprojektia Iiro Parviainen toimi pitkään Latvian päävalmentajana. MM-karsinnoissa joukkue kaatoi muut vastustajansa, mutta joutui taipumaan karsintalohkon parhaalle eli Sveitsille.

Suomalaisille joukkueessa on parikin tuttua nimeä. KrP-puolustaja Morics Krumins oli yksi sarjan parhaista pelipaikallaan viime kaudella, ja on varmasti joukkueensa tärkeimpiä pelimiehiä kisoissa. Hyökkääjä Artis Raitums pelasi muutama kausi sitten TPS:n riveissä.

Maalivahdit:
69 Salcevics Janis
91 Disereits Ivars

Puolustajat:
3 Petrovskis Karlis Janis
4 Krumins Morics
7 Ragovskis Janis
8 Rajeckis Janis
41 Jursevskis Arturs

Hyökkääjät:
6 Cerins Edzus
10 Blinds Atis
12 Abramovs Aleksandrs
13 Lauga Gvido
14 Bitmanis Toms
16 Jansons Klavs
17 Gribusts Juris
19 Akmenlauks Toms
21 Raitums Artis
22 Trekse Peteris
23 Rajeckis Andris
77 Kostusevs Mihails
88 Kovalevskis Rolands

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen