Maajoukkueet

Kooste: Ruotsi tyrmäsi Tanskan 25-0 – Nilssonista länsinaapurin kaikkien aikojen tehopelaaja

05.12.
2018
Maajoukkueet

Kim Nilsson laittoi ennätykset uusiksi. Kuva: IFF

Ruotsi ja Tanska kohtasivat tiistaina salibandyn miesten MM-kisojen alkusarjan päätösottelussa Prahassa. Ruotsi möyhi Tanskan nurin maalein 25-0 ja varmisti lohkovoiton.

Tähtihyökkääjä Kim Nilsson oli ennen ottelua tasapisteissä jo lopettaneen naisten maajoukkueen legendan Emelie Lindströmin kanssa, joka iski urallaan 181 tehopistettä Ruotsin paidassa. Nilssonista tuli Ruotsin molempien maajoukkueiden kaikkien aikojen tehoruisku naulaamalla pisteet 4+1 kamppailussa. Yhteispistemäärä on nyt 110+76=186.

MM-kisoissa Nilsson on tehnyt yhteensä 65 pistettä ja on vain kahden pisteen päässä Niklas Jihdestä, joka on tehnyt kautta aikain eniten MM-pisteitä Ruotsin miesten maajoukkueessa. Ottelun kaikkein tehokkain pelaaja oli 5+2 naulannut Alexander Galante Carlström.

Ruotsin kisat jatkuvat perjantaina klo 16.10 Suomen aikaa alkavalla puolivälieräpelillä Latviaa vastaan. Tanska jäi alkulohkon viimeiseksi, mutta voitti neljännesvälierissä Viron, joten joukkue kohtaa puolivälierissä Tshekin torstaina klo 20.30 alkavassa ottelussa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen