Ruotsalaismedia tylytti ”fiaskoa”, joukkue syytti tehottomuutta: ”Pallo ei halunnut mennä maaliin”

MM-finaali päättyi Ruotsin osalta jälleen kirvelevään pettymykseen. Kuva: perwiklund.se

Ruotsille MM-finaalitappio oli neljäs viimeisestä kuudesta. Länsinaapurissa oltiin varmoja, että joukkue palaisi jälleen kultakantaan, mutta toisin kävi, kun Suomi vei potin nenän edestä.

6–3-loppunumeroihin päättyneen Prahan MM-finaalin jälkeen otsikot olivat ruotsalaismediassa synkkiä. Aftonbladetin salibandytoimittaja Jonas Gustavsson kutsui kolumnissaan lopputulosta ”suureksi fiaskoksi”.

Salibandy olikin sunnuntai-illan merkittävin urheilu-uutinen Ruotsissa naisten käsipallomaajoukkueen EM-kisojen tasapelin kanssa.

Ottelun jälkeen Ruotsin maajoukkueen kommenteista päätellen tehottomuus nähtiin syyksi finaalitappiolle. Esimerkiksi päävalmentaja Mikael Hillin mukaan Ruotsilla oli paikat mestaruuteen asti.

– Tehokkuus maalipaikoissa ei ollut riittävää, Hill sanoi SVT:n haastattelussa.

Supertähti Rasmus Enström piti Eero Kososta lähes ohittamattomana Suomen maalilla.

– Meillä oli lukuisia paikkoja, mutta pallo ei halunnut mennä maaliin. He saivat maalin melkein heti 4–2:n jälkeen, kun olimme juuri saamassa momentumin itsellemme. Kosonen teki muutamia todella hyviä torjuntoja, Enström harmitteli Innebandymagazinetille.

Myös puolustaja Rasmus Sundstedt ja hyökkääjä Johan Samuelsson vetäytyivät tehottomuuden taakse ottelun jälkeisissä kommenteissaan Expressenille.

Viimeistä MM-turnaustaan pelannut konkaripuolustaja Mattias Samuelsson antoi kehuja Suomelle ja ruoski sekä itseään että omiaan Aftonbladetin haastattelussa.

– Ei ole hirveästi sanottavaa. Suomi oli meitä parempi. He ansaitsivat voiton.

– Ottelu ratkesi pieniin marginaaleihin, ja yhtä hyvin me olisimme voineet voittaa. Suomi toteutti pelisuunnitelmaansa hyvin, emmekä pystyneet vastaamaan siihen. Ei voi kuin mennä itseensä, olin paska. Enkä usko, että kukaan muukaan oli hirveästi parempi, Samuelsson sanoi.