Viitakoski MM-kisojen pistepörssin kakkonen – 19-vuotias slovakialaishyökkääjä omalla kymmenluvullaan

Vasta 19-vuotias Michal Dudovic voitti salibandyn MM-kisojen pistepörssin. Kuva: IFF

Vasta 19-vuotias Michal Dudovic voitti salibandyn MM-kisojen pistepörssin. Kuva: IFF

Salibandyn miesten MM-kisat miteltiin 1.-9.12. Tshekin pääkaupungissa Prahassa. Suomi uusi mestaruutensa kaatamalla MM-finaalissa Ruotsin maalein 6-3.

Pistepörssin voiton vei jokseenkin ylivoimaisesti Slovakian vasta 19-vuotias Michal Dudovic. SV Wiler-Ersigenin mies iski tehot 9+12 kuudessa ottelussa. Kakkosena oli Nokian KrP:n Valtteri Viitakoski, joka iski Kanadan paidassa tehot 8+7. Kolmoseksi ylsi Norjan Ole Mossen Olesen pistein 4+9.

Turnauksen pistepörssin kärkinimet eivät löytyneet pääosin kisojen top 4 -joukkueista. Ainoina poikkeuksina kymmenen parhaan joukossa olivat Ruotsin Alexander Galante Carlström (4.), Suomen Sami Johansson (8.) ja Tshekin Adam Delong (9.). Heidän lisäkseen Norjan Olesen pelasi joukkueessa, joka sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon kisoissa.

Listauksessa kannattaa ottaa huomioon, että Slovakia voitti alkusarjan pelinsä heikompiaan vastaan selkein lukemin, mutta hävisi myös melko selkeästi neljännesvälierissä Latvialle. Pistepörsseissä näkyykin varsinkin häntäpään tasoerot. Lisäksi voi huomioida sen, että jokainen joukkue pelaa turnauksessa sijoituspelejä loppuun saakka.

MM-kisojen kymmenen parasta pistenikkaria:

1. Michal Dudovic, Slovakia 9+12=21
2. Valtteri Viitakoski, Kanada 8+7=15
3. Ole Mossen Olesen, Norja 4+9=13
4. Alexander Galante Carlström, Ruotsi 10+2=12
5. Martin Kubovic, Slovakia 6+6=12
6. Filip Conka-Skyba, Slovakia 10+1=11
7. Ladislav Gal, Slovakia 8+3=11
8. Sami Johansson, Suomi 8+3=11
9. Adam Delong, Tshekki 8+3=11
10. Kehn Pahn, Viro 6+5=11