Liigat

SB-Pro Champions Cupin pronssiotteluun – Tshekin mestari parempi jatkoajalla

03.01.
2019
Liigat

SB-Pro koki karvaan tappion. Kuva: Kuvakaappaus IFF:n lähetyksestä.

SB-Pro koki tappion Champions Cupin välierässä SC Vitkovicelle. Tshekin mestari oli parempi jatkoajan jälkeen lukemin 5-4.

Ottelun avauserä oli maalien valossa Pron. Nurmijärveläiset johtivat 20 minuutin jälkeen 2-0. Maalintekijöinä kunnostautuivat Lirkit Heidi ja Jaana. Avausosumassa Ina Leminen löysi Heidi Lirkin keskisektorilta ja tämä pyssytti Pron johtoon. Toisessa maalissa Jaana Lirkki sai pallon pahan harhasyötön antaneelta tshekkiläispuolustajalta erinomaiseen vetopaikkaan ja latasi pelivälineen maalin takakulmaan.

Toisessa erässä Vitkovice osoitti heti erän alussa olevansa hereillä. 2-1 -kavennus näki päivänvalon jo ajassa 20:19. Tshekin mestari tuli tasoihin alivoimalla kuusi ja puoli minuuttia myöhemmin. Ajassa 28:11 Vitkovice meni ensi kertaa pelissä johtoon ja kuusi minuuttia myöhemmin ero oli jo kaksi maalia tshekkien hyväksi.

Erän lopussa Karoliina Kujala kuitenkin kavensi vielä Anu Rautasen syötöstä. Kujala tuikkasi Rautasen korkeana maalille lähettämän pallon yhdellä kädellä sisään maalin edustalta.

Kolmannen erän alussa Vitkovice sai ylivoiman, mutta ei onnistunut hyödyntämään sitä. Pro kuittasi tämän iskemällä pelin tasoihin ajassa 44:50. Maalin värkkäsivät Hietamäen siskokset Mirja ja Laura. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Jatkoajalla Vitkovicen sankariksi nousi Dominika Buczek, joka viimeisteli Vitkovicen voittomaalin ajassa 62:44. Näin ollen tshekkiläisjoukkue eteni turnauksen finaaliin ja Pron kohtaloksi koitui joutua pronssiotteluun.

Vitkovicen tehokkain ottelussa oli Zuzana Sponiarova pistein 1+1. Prolta kukaan ei yltänyt kahteen tehopisteeseen. Maalissa Tiltu Siltanen torjui 26 laukausta.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila