Liigat

Sveitsin mestari jäi jalkoihin – Classic Champions Cupin finaaliin selkeällä voitolla

03.01.
2019
Liigat

Nico Salo tehtaili kolme pistettä Champions Cupin välierissä. Kuva: Esa Jokinen

Suomen mestari Tampereen Classic ja Sveitsin mestari Florball Köniz kohtasivat torstaina miesten Champions Cupin välierissä Gävlessä. Suomalaisjoukkue selvitti tiensä finaaliin kaatamalla sveitsiläisjoukkueen maalein 7-1.

Classic aloitti väkevästi ja Krister Savonen, Nico Salo sekä Eemeli Salin varmistivat maaleillaan tamperelaisten 3-0-taukojohdon ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen. Toinen erä päättyi 1-1, vaikka sveitsiläisryhmä pääsi koettamaan ylivoimalla kolmesti.

Mikko Leikkanen laukoi suomalaisten viidennen osuman ennen viimeistä kymppiä. Viimeisellä vitosella Köniz haki tasoitusta ilman maalivahtia ja Janne Lamminen sekä Aaro Helin osuivat kertaalleen tyhjään rysään. Tamperelaisten tehopelaajina kunnostautuivat Salo (1+2), Savonen (1+2) ja Leikkanen (2+0).

Classic pelaa Champions Cupin finaalissa perjantaina klo 20 Suomen aikaa. Vastaan tulee joko Ruotsin mestari Storvreta tai Tshekin mestari Florbal MB.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen