Ulkomaat

Veera Kauppi iski kolme upeaa maalia ja katkaisi vastustajan selkärangan – IKSU Champions Cupin voittoon

04.01.
2019
Ulkomaat

Veera Kauppi (oik.) säkenöi Champions Cupin finaalissa ja ratkaisi koko ottelun. Kuva: IFF

Tshekin mestari SC Vitkovice ja Ruotsin liigan viime keväänä voittanut IKSU mittasivat toisiaan perjantaina pelatussa Champions Cupin naisten finaalipelissä Gävlessä. IKSU voitti kamppailun maalein 8-3.

Ottelun ensimmäinen erä oli yllättävän tiukka lähtökohtiin nähden. IKSU maalasi kahdesti alkuun, mutta Vitkovice osui myös kertaalleen erässä. Toinen erä oli myös pitkään tasainen ja ennen toisen erän viimeistä vitosta IKSU johti peliä 4-3.

Sitten iski maailman parhaaksi pelaajaksi arvostettu Veera Kauppi. Kauppi naulasi pariin minuuttiin kaksi upeaa osumaa ja saatteli joukkueensa erätauolle 6-3-johtoasemassa. Kolmoserässä Emelie Wibron vei ruotsalaiset 7-3-johtoon ja kuin naulana arkkuun Veera Kauppi taiteli vielä komeann alivoimamaalin, kun Vitkovice haki vielä kirivaihdettaan viimeisen kympin alussa.

Ottelun hahmo oli selkeästi 3+1 naulannut Veera Kauppi. Sisar Oona Kauppi osui kamppailussa kertaalleen. Koovee-kasvateille Champions Cupin voitto oli uran ensimmäinen.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen