Ylijohtavan hornankattila Vuoden Valmentaja -valinnasta: ”Sammutin televisiovastaanottimen välittömästi”

Toni Lötjönen olisi suonut Petteri Nykylle Vuoden Valmentaja -pystin. Kuva: Juhani Järvenpää

Toni Lötjönen olisi suonut Petteri Nykylle Vuoden Valmentaja -pystin. Kuva: Juhani Järvenpää

Ylijohtavan Hornankattilassa ollaan Urheilugaalan jälkitunnelmissa menossa kohti vilkasta salibandyviikonloppua.
Asiantuntija Toni ”Ylijohtava” Lötjönen otti jälleen kantaa ajankohtaisiin salibandyasioihin.

Viikonlopun kattavan salibandyohjelman löydät artikkelin lopusta.

Suomen miesten maajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi Urheilugaalassa. Kenelle yksilölle tästä pitäisi jakaa sulka hattuun?

– Etenkin tänä vuonna palkinto oli nimensä veroinen. Miesten maajoukkue oli Prahan kisoissa enemmän joukkue kuin mikään suomalainen palloiluporukka koskaan ennen. Olisi väärin siis antaa sulkaa tästä kenellekään yksilölle. Koheesion voitto.

Petteri Nykky ei voittanut Vuoden Valmentaja -palkintoa. Mitä mieltä olet tuosta tuloksesta?

– Jotain rispektii. Sammutin televisiovastaanottimen välittömästi kun Markku Kanervan nimi lausuttiin ja ryhdyin arkitekemisiin. Vain ja ainoastaan Suomessa voidaan Vuoden mukavaksi valkuksi valita kaveri, joka ei ole voittanut yhtikäs mitään.

– Ilmeisesti nämä vanhan liiton kyyniset urheilutoimittajat eivät pystyneet suomaan suomalaisen urheilun tuhkimotarinalle, salibandylle, toista palkintoa saman vuoden aikana.

SalBa erotti Petri Seppisen ja tilalle otettiin Juha Teikari. Raumalaisena sinulla lienee sisäpiiritietoa, että minkälainen koutsi on kyseessä?

– Vaihtoehdot olivat vähissä SalBan toimistolla. Raumalla on todennäköisesti kahden henkilön puhelin soinut. Juha Mäkilän ja Juha Teikarin. Ainakin Teikari vastasi puhelimeen ja lähti talkoisiin. Kirjaimellisesti. Sanoi nimittäin Länsi-Suomen lehtijutussa ettei saa penniäkään.

– Teikari on old school –valmennuksen ruumiillistuma. Samaisessa jutussa hän mainitsi, ettei tule juurikaan apuvalmentajien laatimaan pelikirjaan puuttumaan, vaan aikoo sanoa sen viimeisen perkeleen. Tiedossa siis alapääjuttuja kopissa, kovaa äänenkäyttöä penkillä ja värikkäitä kommentteja lehdistölle.

– Voisi kuvitella, että tällainen valmennustyyli olisi jo jäänyt pysäkille, mutta nyt puhutaan pelastusoperaatiosta. Kukaan valmentaja ei pystyisi juurikaan omaa pelillistä juttuaan ajamaan sisään 10 ottelussa, joten Teikari lienee joukkuehengen kannalta tässä tilanteessa erittäin hyvä syttöpaperi.

Ennusta tulevan viikonlopun kohutilanne:

– Suurin kohu olisi varmasti se, että naisten Salibandyliigassa tehtäisiin kauden ensimmäinen maali, jolla ei ole merkitystä.

– Toinen voisi tulla Oulusta, jossa on jatkossa päätetty puhalluttaa tuomarit ennen ottelua.

Ville Lastikka vaikuttaisi nyt sitten kuitenkin olevan ainakin jossain määrin loukkaantunut, kun ei pelannut viime viikonloppuna. Kuinka vakava isku tämä on sinulle henkilökohtaisesti, jos mies ei pelaa viikonloppuna?

– No kyllä isku on kova, mutta vielä kovemmin se jäytää varmasti Villeä itseään, jos hän joutuu kotonaan katsomaan eteisen nurkassa olevaa koulureppua, jossa koko Steelersin joukkue on.

– Mietin jo että pitäisikö pitkäaikaisinta kestotilaajaamme ilahduttaa sillä, että Hornankattila ilmestyisi päivittäin Lastikan paluuseen asti.

Viikonlopun herkut salibandypeleistä?

– Viikonloppuna derby joka ei ole enää edes oikeasti derby, kun lahtelainen LASB ja Hämeenlinnasta tuleva Steelers kohtaavat. Isot pinnat tarjottimella ja mielenkiintoista nähdä ovatko joukkueiden nuoret tähdet Tuure Ailio ja Ville Lastikka pelillä vai ei.

– Vähän on kotiseuturakkautta mukana, mutta Divarissa pelataan Raumalla iso jumbo-ottelu. SalBan vieraaksi tulee mieskarkki Jarmo Eteläahon luotsaama Nurmon Jymy ja vierasvoitto sinetöisi kyllä SalBan tuplaputoamisen. Siinä ei auta enää edes Teikarin perkeleet.

Perjantai 18.1.

Miesten Salibandyliiga
18:30 Indians – Koovee Otahalli Ruutu+
18:30 Oilers – Karhut Tapiolan UH

Miesten Suomen Cupin välierät
19:00 Happee – FBC Turku Jyväskylän monitoimitalo

Naisten Salibandyliiga
18:30 TPS – SB-Pro Leaf-Areena Ruutu+

Miesten Divari
18:30 EV Akatemia – Josba Mosahalli
19:00 ÅIF – Rangers Sipoo Areena

Lauantai 19.1.

Miesten Salibandyliiga
17:00 EräViikingit – SPV Energia Areena VeikkausTV
17:00 Karhut – Welhot Porin UT

Naisten Salibandyliiga
15:00 ÅIF – Pelicans SB Sipoo Areena

Miesten Divari
17:00 Loviisan Tor – Josba Loviisan LH
18:00 ÅIF – M-Team Sipoo Areena

Sunnuntai 20.1.

Miesten Salibandyliiga
17:00 Happee – Welhot Jyväskylän monitoimitalo
17:00 LASB – Steelers Suurhalli Areena Ruutu+
18:00 OLS – Classic Kastelli VeikkausTV

Naisten Salibandyliiga
17:00 PSS – Classic Porvoo SBH
18:30 Koovee – NST AutoCenter Areena Ruutu+

Miesten Divari
16:00 LNM – Merikoski SBT Kempelehalli
17:00 SalBa – NJ Rauman Kauppaoppilaitos
17:00 EV Akatemia – Loviisan Tor Mosahalli
17:00 Tiikerit – FBC Turku Tikkurilan UT
18:30 M-Team – NST Ruskeasuo