Ruotsissa tänään runkosarjan päätöskierros – Söderlingin ja Storgårdsin Sirius lähellä playoffeja

Kevin Söderling on tehnyt pisteitä yli piste per peli -tahdilla. Kuva: perwiklund.se.

Ruotsin salibandyliiga SSL:ssa pelataan tänään viimeinen kierros. Runkosarjan voittaja, sekä putoajat ovat jo selvillä.

Sarjan mielenkiinto päätöskierroksella tulee keskittymään playoff-viivan kohdalle. Sirius IBK on tällä hetkellä menossa playoffeihin, mutta Jönköpings IK vaanii vain kahden pisteen päässä. Tilanne on siis Siriuksen omissa käsissä. Sirius pelaa tänään päätöskierroksella sarjan viidentenä olevaa Växjötä vastaan. Jönköping puolestaan kohtaa viimeistä edellisenä olevan Örebron.

Siriusta edustaa tällä kaudella kaksi suomalaispelaajaa, Kevin Söderling ja Erik Storgårds, jotka ovat onnistuneet varsin hyvin. Laituri Söderling on iskenyt 31 peliin yli piste per peli -tahtia tehot 18+14=32. Storgårds puolestaan on takonut pakin tontilta erinomaiset 10+17=28 -tehot.

Runkosarjan tulee voittamaan Storvreta, joka on kerännyt 31 ottelussa 77 pistettä. Maaliero on toiseksi paras, yllättäen jopa 28 osumaa heikompi kuin Falunilla, joka on kuitenkin kahdeksan pistettä perässä.

Putoajat ovat niin ikään jos selvillä. 14 joukkueen sarjasta ensi kaudeksi Allsvenskaniin lähtevät tähän mennessä vain kahdeksan pistettä kerännyt Lindås Rasta IBK, sekä 16 pisteessä oleva IBF Örebro. Eroa taulukon 12. olevaan Helsingborgiin on 13 pistettä.

Päätöskierroksen ottelut
Superliigan sarjataulukko
Superliigan pistepörssi