Jättiyllätys Ruotsissa – Kauppien IKSU ei yltänyt finaaliin

Veera Kaupin kausi ei saanut sitä kirkkainta kruunua Ruotsissa. Kuva: Per Wiklund.

Ruotsissa naisten Superliigan välierissä nähtiin todellinen jymy-yllätys, kun Täby kaatoi runkosarjan voittaneen IKSU:n välierissä voitoin 3-2.

Ratkaiseva viides ottelu päättyi Täbyn 5-4 -voittoon. Ottelu pelattiin IKSU:n kotihallissa. Suomalaiskaksoset Veera ja Oona Kauppi olivat molemmat pisteillä, kun Veeralle merkittiin tehot 1+1 ja Oonalle yksi maali.

IKSU dominoi runkosarjaa viemällä sen nimiinsä yhdeksän pisteen erolla toisesta välieräparista finaaleihin menneeseen KAIS Moraan. Täby oli runkosarjan neljäs, 17 pistettä pienemmällä saldolla kuin IKSU.

Kaupit olivat pudotuspeleissäkin joukkueensa parhaimmistoa. Veera voitti IKSU:n sisäisen pistepörssin tehtyään kahdeksaan peliin tehot 8+9=17. Oona oli joukkueensa kolmanneksi paras pistenikkari tehoin 10+3=13.

Runkosarjassa Veera Kauppi rikkoi piste-ennätyksen tehtyään 26 peliin 60 maalia ja 31 syöttöä. Oona Kauppi oli runkosarjan pistepörssissä kymmenes taottuaan 23 peliin 29 maalia ja 19 syöttöä.

Ruotsin Superfinaali pelataan Globenissa 27. huhtikuuta. Naisten puolella toisensa kohtaavat siis My Kippilän edustama KAIS Mora ja IKSU:n kaatanut Täby.