Divarit

Karjalainen: Karelia Flamesin taival jäihin ensi kauden osalta – ”Isoin syy on aikapula”

03.04.
2019
Divarit

Karelia Flamesin logo julkaistiin taannoin. Kuva: Karelia Flamesin Facebook-sivu

Karjalainen uutisoi myöhään keskiviikkona, että joensuulaisten Josba Junioreiden ja LeBa-96:n välinen fuusio ei ole tällä tietoa toteutumassa ainakaan vielä ensi kauden osalta.

Uuden seuran nimeksi oli päätetty Karelia Flames ja se julkaisi logonsa vähän aikaa sitten. LeBa ilmoitti keskiviikkona, että Josba Juniorit on halunnut ottaa aikalisän kauden 2019-20 suhteen. Seurojen välistä yhdistymissopimusta ei ole kuitenkaan vielä allekirjoitettu.

Josban osalta hiersi erityisesti se, että seuran uusi hallitus päätti, että Josban työntekijät eivät voi jatkaa seurassa, ja heidän pestinsä olisi päättynyt tähän kevääseen. Josban tyttö- ja naisjoukkueet eivät myöskään halunneet lähteä mukaan fuusioon.

Josba Junioreiden varapuheenjohtaja Eero Lukkarinen kertoi seuran kannan Karjalaiselle.

– Ehdotamme aikalisää vuodeksi eteenpäin. Isoin syy on aikapula. Emme ole ehtineet tekemään kaikkea tarvittavaa. Taustalla on myös yhdistymisen muodot ja pelaajapolut, kun edustusjoukkuekaan ei ole lähdössä mukaan Flamesiin.

LeBan kanta eroaa aikataulun suhteen Josban ajatuksista.

– Ajattelutapamme ei Josban aikalisäaloitteesta muutu ja haluammekin, että kaikki ne pojat, jotka haluavat yhdessä pelata, saavat niin tehdä jo ensi kaudella.

– Tätä fuusiota on kaivattu vuosia ja meidän mielestämme se olisi kaivannut rivakkaa toteutusta, ei aikalisää, LeBan puheenjohtaja Henna Mäki kommentoi LeBan kotisivuilla.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen