Juniorit

Sveitsi kaatui pronssipelissä – Suomen pitkälle mitaliputkelle jatkoa

12.05.
2019
Juniorit

Tuukka Haudanlampi oli yksi Suomen maalintekijöistä. Kuva: IFF

Suomi ja Sveitsi kohtasivat sunnuntaina salibandyn U19-poikien MM-kisojen pronssipelissä Halifaxissa. Suomi vei ottelusta voiton maalein 4-2.

Suomi sai peliin hyvän startin, kun Aapo Mäkelä iski sinivalkoiset johtoon ajassa 1.33. Sveitsin tasoitus nähtiin toisella kympillä, kun Yannis Wyss iski pallon verkkoon maukkaan kuvion päätteeksi. Erätauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toiseen erään Suomi tuli hirmumyrskyaloituksella. Ehti kulua vain neljäs sekuntia, kun Tuukka Haudanlampi oli avoimessa paikassa, ja naulasi Suomen takaisin johtoon. Johto ei kestänyt kauaa, sillä Sveitsi rokotti Suomea vapaalyönnistä vain minuutti ja 24 sekuntia myöhemmin. Suomen 3-2-johto-osuma oli Markus Salmen vahvan yksilösuoritteen tulosta. Kolmoserään lähdettiin tilanteessa 3-2.

Ennen viimeistä kymppiä Kaapo Siekkinen latoi Suomen neljännen osuman läpiajosta. Sveitsi otti maalivahdin pois melko aikaisessa vaiheessa, mutta ei onnistunut iskemään maaleja miesylivoimalla. Ottelussa Suomen tehopelaajia olivat Joakim Lund (0+2) ja Niklas Kuisma (0+2).

Pronssimitalien myötä Suomen pitkä mitaliputki jatkui. Suomi on edelleen historian ainoa maa, joka on ollut aina MM-mitaleilla miesten, naisten, poikien ja tyttöjen kisoissa. Ensimmäiset arvokisat pelattiin vuonna 1996 miesten puolella.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen