IFF:ltä uusi linjaus salibandymailojen suhteen – gripin oltava sama kuin mailamerkin

Mailan grippi ei saa enää jatkossa olla eri laatua kuin muu maila. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Salibandymailan grippi ei saa enää jatkossa olla eri laatua kuin muu maila. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

IFF kokousti kesäkuussa ja yksi sen tekemistä päätöksistä on herättänyt jonkin verran närää. Heinäkuun alussa vuonna 2020 alkaen salibandymailojen grippien tulee olla samaa merkkiä kuin itse maila on.

Säännöllä on vuoden siirtymäaika ja heinäkuun 1. 2021 alkaen eri valmistajan gripistä ja varresta saa jäähyn. Tähän mennessä gripin ei ole tarvinnut olla samaa merkkiä, vaikka varren ja lavan on pitänyt olla saman valmistajan jo pidemmän aikaa. Ulkomainen salibandysivusto Floorball Today tarttui aiheeseen tuoreeltaan, ja varsinkin sosiaalisessa mediassa päätös aiheutti vastahankaa.

Floorball Today haastatteli asian tiimoilta IFF:n pääsihteeriä John Liljelundia, joka kommentoi muun muassa seuraavaa.

– Syy miksi IFF muutti sääntöä oli se, että sitä ehdotettiin varustevalmistajien toimesta IFF:n materiaalikomitealle, jonka kautta se tuotiin materiaalisäännöstelyn alaisuuteen. Komitea on tärkeä välikappale isojen välinevalmistajien ja IFF:n välillä.

– Pääsyynä ehdotukselle oli turvata välinevalmistajien elinkeino ja luoda määritelmiä siitä minkälaisia materiaaleja gripeissä saa jatkossa olla. Mailavalmistajat on velvoitettu hyväksyttämään omat tuotteensa tiettyjen turva- ja muiden standardien mukaisiksi, joten he kokivat, että grippi kuuluu osaksi sitä prosessia, Liljelund kertoi ratkaisusta.

Koko haastattelun voit lukea täältä