Ulkomaat

Kurkistus kulisseihin tšekkiläisten erotuomareiden matkassa – katso video

20.08.
2019
Ulkomaat

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Tšekin salibandyliitto julkaisi keskikesän aikaan Youtube-kanavallaan videon, joka tarjoaa kurkistuksen kulissien taakse erotuomareiden työhön. Pätkä esittelee tuomaroitavan pelin huippuhetkien lisäksi myös tuomariparin keskusteluja pukuhuoneesta sekä sananvaihtoa pelaajien kanssa pelin tiimellyksessä.

Videon päätähtinä ovat tšekkiläiset huipputuomarit Libor Gavlas ja Lukáš Mikula, jotka ovat kotoisin itäisestä Tšekistä Ostravan lähistöltä. Tuomareina liigassa he ovat toimineet jo viidentoista kauden ajan viheltäen melkein 300 ottelussa. Myös IFF:n kansainvälisinä tuomareina toimivat Gavlas ja Mikula ovat saaneet tunnustusta kauden parhaimmista tuomareista äänestettäessä: he ovat sijoittuneet seitsemän viime vuoden aikana neljä kertaa toiselle sijalle ja kolme kertaa kolmannelle sijalle.

Videolla näkyvä peli on Tšekin miesten pääliigan, Tipsport Superliigan kauden 2018-2019 runkosarjan ratkaiseva peli, jossa vastakkain taistelevat kotijoukkue ACEMA Sparta Prague ja FAT PIPE Floorball Chodov. Varsinainen peliaika päättyy tasalukemiin 2-2, mutta FAT PIPE Floorball Chodov voittaa ottelun lopulta rangaistuslaukauksilla. Voitolla ACEMA Sparta Prague olisi varmistanut runkosarjan herruuden, mutta nyt titteli meni samanaikaisesti pelattavan toisen liigapelin voittajalle.

Tärkeästä pelistä huolimatta tunnelma läpi videon on rento ja yhteisöllinen. Videolla pelin alun kättelyt ja hyvän pelin toivotukset tuomaripari vaihtaa kapteenien lisäksi myös joukkueiden huoltojoukkojen kanssa, ja toverillista läpänheittoa kuullaan pitkin peliä. Video tarjoaakin hyvän mahdollisuuden vihdoin nähdä ja kuulla nekin kommentit ja keskustelut, jotka usein jäävät katsojilta huomaamatta.

Alma Rinta-Pollari
Alma Rinta-Pollari