Kakkosdivarissa hurja rangaistussuma – Jokerit keräsi yhteensä 116 jäähyminuuttia

Kuva: Iiro Karesniemi

Kuva: Iiro Karesniemi

Salibandyn miesten kakkosdivisioonan Etelä-Suomen B-lohkon ottelussa nähtiin lauantaina erikoinen kamppailu. Ottelussa PS Vissy-Jokerit vierasjoukkue nappasi itselleen yhteensä 116 jäähyminuuttia Vissyn voittaessa pelin 12-6.

Jäähyjen keräily alkoi jo ensimmäisessä erässä, kun Jesse Tolvanen sai samasta tilanteesta 2, 2+10 ja 5+20 protestoimisesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä. Samasta tilanteesta napsahti siis jopa 39 minuuttia jäähyjä, ja Tolvasen ottelu päättyi siihen.

Viimeisen kympin alussa Jokerit sai kaksi kahden minuutin jäähyä. Joukkue ehti pelata alivoimalla seitsemän sekuntia, kun pääluotsi Iiro Parviaiselle tuomittiin epäurheilijamaisesta käytöksestä 2+10 ja 5+20 eli lähes sama numerosarja kuin Tolvaselle aiemmin.

Saman minuutin sisään Jokereille tuomittiin ensin vitonen ja sen päälle Samu Pettinen keräsi itselleen vielä ulosajon (5+20). Pöytäkirjasta löytyy viiden minuutin jäähy Pettiselle jo ennen ulosajoa, mutta kyseinen jäähy oli paikalla olleen mukaan virhemerkintä.

Jokeri-leiriä edustava nimetön lähde kertoi Pääkallo.fi:lle, että joukkue oli turhautunut erityisesti vastustajan aiheuttamista maalivahteihin kohdistuneista kontakteista. Kommentoijan mukaan Jokerit joutui vaihtamaan maalivahtia avauserässä tällaisen kontaktin vuoksi. Puolivälin jälkeen oli joukkueen edustajan mukaan mahdollisuus, että pelaaja olisi joutunut maaliin, kun myös toinen luukulle vaihdettu maalivahti sai näpeilleen. Nämä seikat kerrottiin kamppailun puolivälin jälkeen tapahtuneiden turhautumisten juurisyiksi.

Ottelutilastot