Maajoukkueet

Sveitsi teki ihmenousun MM-välierissä – osui neljästi ilman maalivahtia ja voitti jatkoajalla

15.12.
2019
Maajoukkueet

Sveitsi pääsi MM-finaaliin upean nousun ansiosta. Kuva: IFF

Sveitsin ja Tshekin välisestä MM-välierästä muodostui todellinen huipputrilleri. Sveitsi voitti lopulta maalein 7-6 jatkoajalla ja selvitti tiensä sunnuntain MM-finaaliin.

Peli oli pitkään Tshekin käsissä. Joukkue johti puolivälissä 5-0 ja vielä viimeiselle kympille lähdettäessä 6-1. Sveitsin kaventaessa 6-2 viimeisen kympin alussa oli Tshekillä vielä sen jälkeen tilaisuus iskeä lisäjohtoa rankkarista viisi minuuttia ennen loppua.

Sveitsin ihmenousu alkoi ajassa 58.18, kun Julia Suter kavensi tilanteeksi 6-3. Siitä kului vain 12 sekuntia kun sama nainen osui toistamiseen. Viimeisellä minuutilla Seraina Ulber (59.09) ja Michelle Wiki (59.37) osuivat vielä ja Neuchatelin ihme oli valmis.

Wikista tuli ottelun lopullinen ratkaisija. Ajassa 64.34 hyökkääjä iski 7-6-maalin ja sytytti kotiyleisön liekkeihin. Isabelle Gerigin rooli nousussa oli tärkeä, sillä hän iski tehopisteet 1+3 viimeisellä kympillä.

Sveitsi kohtaa Ruotsin MM-finaalissa klo 17.30 alkaen. Pronssipeli Suomi-Tshekki alkaa klo 14.30.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen