Champions Cup käyntiin lauantaina – vain kuusi suomalaisjoukkuetta voittanut turnauksen

SB-Pro hakee ensimmäistä Champions Cupin voittoa viikonloppuna. Kuva: Esa Takalo

SB-Pro hakee ensimmäistä Champions Cupin voittoa viikonloppuna. Kuva: Esa Takalo

Salibandyn merkittävin seurajoukkueturnaus Champions Cup pelataan lauantaina ja sunnuntaina Tshekin Ostravassa. Suomalaisjoukkueista mukana ovat miesten Suomen mestari Classic ja naisten hallitseva mestari SB-Pro.

Suomalaisittain turnausmenestys ei ole ollut erityisen isoa vuosien saatossa, jos mestaruuksia mietitään. Ensimmäinen seurajoukkueiden välinen Euroopan Cup pelattiin jo vuonna 1993.

Naisten puolella mestaruuksia on ollut Suomeen kaksi kappaletta. Vuonna 1999 Erä III kaatoi sveitsiläisen HC Rychenbergin finaalissa selkein luvuin 5-1 ja juhli voittoa. Tuolloin mukana ei ollut ruotsalaisjoukkueita. Toisen naisten mestaruuden nappasi Classic vuonna 2004. Silloin finaalivastus Södertälje taipui finaalissa lukemin 6-3.

Miesten ensimmäinen mestari oli HIFK vuonna 2001. Helsinkiläisjoukkue nollasi Haningen finaalissa pelin päättyessä 2-0. SSV vei seuraavan kerran EFC-mestaruuden vuonna 2009. Ruotsalaisjoukkkueet loistivat poissaolollaan, joten finaalissa kohtasivat veriviholliset SSV ja Tapanilan Erä. Santtu Mannerin kuuden maalin suoritus ratkaisi voiton SSV:lle luvuin 6-5.

Kaksi vuotta myöhemmin SSV uusi mestaruutensa uusitussa Champions Cupissa. Tshekkijoukkue Tatran Stresovice kaatui finaalissa lukemin 4-3. Tuorein mestari on Tampereen Classic, joka oli viime vuoden Champions Cupissa suorastaan ylivoimainen. Ruotsin mestari Storvreta kaatui finaalissa lopulta luvuin 10-3.

Lisää mestaruuksista voit lukea täältä

Champions Cupin otteluohjelma (ajat Suomen aikaa):

Lauantai 11.1.

Klo 11.30 Naiset: SB-Pro–Kloten-Dietlikon Jets (Sveitsi)
Klo 14.30 Naiset: Täby FC (Ruotsi)–Vitkovice (Tshekki)
Klo 17.30 Miehet: Storvreta (Ruotsi)–Vitkovice (Tshekki)
Klo 20.30 Miehet: Classic–SV Wiler-Ersigen (Sveitsi)

Sunnuntai 12.1. 2020

Klo 11.00 Naisten pronssiottelu
Klo 14.00 Miesten pronssiottelu
Klo 17.00 Naisten finaali
Klo 20.00 Miesten finaali

VeikkausTV näyttää lauantaina suomalaisjoukkueiden ottelut ja sunnuntaina sunnuntaina Suomalaisjoukkueiden pelit sekä varmuudella miesten finaalin. Pelit näkyvät myös IFF:n Youtube-tilillä.