Liigat

Joonas Pylsystä Champions Cupin arvokkain pelaaja – yleisöennätys rikkoutui

13.01.
2020
Liigat

Joonas Pyls valittiin Champions Cupin MVP:ksi. Kuva: Martin Flousek

Ostravassa pelattu salibandyn Champions Cup päättyi sunnuntaina ruotsalaisjoukkueiden Storvretan ja Täbyn juhliin.

Suomalaisittain turnaus ei tarjoillut isoja ilonaiheita, mutta SV Wiler-Ersigeniä edustanut Joonas Pylsy valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Pylsy iski kahteen otteluun tehot 4+1 ja oli vireessä varsinkin välierissä Classicia vastaan. Finaalissa liekehtinyt Alexander Rudd voitti miesten turnauksen pistepörssin tehoin 4+4.

Naisten puolella turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin myös sveitsiläisjoukkueen pelaaja. Alice Grandstedt naulasi kahteen peliin tehot 5+2, mutta finaalissa Kloten-Dietlikon Jets joutui taipumaan. Grandstedt oli naisten sarjan pistepörssin ykkönen.

Seinäjoen ennätykset rikki

Ostravan turnauksessa tehtiin uusi Champions Cupin ennätys, kun kahdeksaa peliä seurasi paikan päällä yhteensä 12 923 katsojaa. Se tekee yhteensä 1615 katsojaa per peli mikä rikkoo Seinäjoen syksyn 2017 Champions Cupin katsojakeskiarvon 1051.

Välierissä tehtiin myös Champions Cupin yksittäisen ottelun katsojaennätys, kun Vitkovice-Storvreta-peliä seurasi paikan päällä 2661 katsojaa. Aiempi ennätys oli myöskin Seinäjoelta, jossa SPV-Falun-kamppailua seurasi 2470 katsojaa.

Turnauksen tilastoja

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen