Tilannekatsaus Ruotsista – Falun ja IKSU sarjakärkinä

Oona Kaupin edustama IKSU johtaa Ruotsin naisten Superliigaa. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin miesten Superliigan runkosarjasta on pelattu hiukan yli puolet eli 19 ottelua. Kärjessä on Falun 52 pisteellä ja kakkosena Storvreta 45 pisteen turvin.

Miesten Superliigan suomalaispelaajat edustavat IK Siriusta. Joukkueen syyskausi on ollut vaikea, ja joukkue on sijalla 12 tasapisteissä putoajan paikalla olevan Höllvikenin kanssa. Tehopisteiden valossa tehokkain suomalainen on ollut hyökkääjä Kevin Söderling (13+7). Puolustaja Erik Storgårds on naulannut 10 tehopistettä (3+7) ja Marko Juselius puolet vähemmän (3+2).

Naisten liigan piikkipaikalla on 13 ottelun jälkeen IKSU, joka on kerännyt 36 pistettä. Kakkosena majailee Pixbo, joka on kerännyt 32 pistettä ja pisteen päässä on KAIS Mora.

Veera Kauppi on tällä hetkellä kokonaispörssin kolmantena pistein 16+17. Oona Kauppi on myös sarjan kymmenen parhaan pistenaisen joukossa tehoin 20+6. Pixbon Mia Karjalainen on iskenyt tehopisteet 5+6 ja saman joukkueen Laura Manninen pisteet 0+2. Moran hyökkääjä Jenna Saario on iskenyt pisteet 5+4 ja loukkaantumisesta kärsinyt My Kippilä kahteen peliin yhden maalin.