Liigat

Kooste: Astalan taidokas osuma ihastutti Espoon derbyssä – Oilers etevämpi rankkarikisassa

08.02.
2020
Liigat

Oilers vei Espoon herruuden toistamiseen perjantaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers ja Westend Indians mittasivat perjantaina toisiaan Espoon Derbyssä perjantaina. Oilers nappasi 5-4-voiton rankkarikisan jälkeen.

1100 katsojaa eivät joutuneet pettymään, vaikka yli puoli tuntia mentiin täysin maaleitta. Varsinkin avauserässä molempien peli oli kuitenkin verrattaen varovaista ja tarkkaa. Ajassa 32.26 Valtteri Kainulainen avasi maalihanat ja vain minuuttia myöhemmin Aaro Astala taiteili alivoimalla vieraat 2-0-johtoon. Ennen päätöserää Heikki Iiskola pelasi vielä hienon syötön maalin eteen Matias Veikkolalle, joka kavensi tilannetta.

Kolmoserän avauskymppi oli Oilersin. Casper Pfitzner tasoitti, Rasmus Kainulainen iski hyvän hyökkäyksen päätteeksi 3-2 ja Pfitzner lisäsi johtoa vielä. Tämä kaikki tapahtui viidessä minuutissa. Indians käytti aikalisänsä ja ennen pelimiesten kymppiä Samuli Junnilan maali toi vieraat maalin päähän. Päätöskympistä ei ollut minuuttiakaan pelattu, kun Astala paineli kentän läpi ja viimeisteli tasoituksen yhdellä kauden hienoimmista yksilösuoritteista.

Maaleja ei nähty enempää ottelussa. Rankkarikisassa Oilersin Iiskola, Markus Markkola ja Veikkola osuivat, kun taas Indiansilta viimeisteli vain Teppo Salo. Kokonaisuudessaan Indians oli pelissä parempi. Vaikka molemmat pyrkivät pitämään palloa säntillisesti, oli Indiansilla kiistatta enemmän maalipaikkoja. Oilers-vahti Joonas Kaltiainen oli aivan erinomaisessa vireessä, ja hyviä otteita esitti myös Indians-torjuja Mikko Kirvesniemi. Oilersin Kaltiainen (27 torjuntaa) voidaankin julistaa ottelun hahmoksi yhdessä Indiansin Astalan (2+1).

Vaikka maalimäärä jäi suhteellisen pieneksi niin voidaan puhua erittäin laadukkaasta ottelusta. Maalipaikkoja syntyi hyvällä tahdilla ja pallollinen peli oli molemmilta joukkueilta ajoittain näyttävää, joskin vierailta järjestelmällisempää ja kurinalaisempaa. Erinäisten kokoonpano-ongelmien vuoksi molempien joukkueiden ketjut elivät ottelussa ja se näkyi nyös kentällä paikoin epävarmuutena.

Oilers voitti tällä kaudella molemmat derbyt, vaikka Indians periaatteessa oli molemmissa otteluissa pääosin niin sanotusti ”kuskin paikalla”. Kaikkiaan täpötäysi halli sai mukavasti vastinetta pääsylipuilleen. Lisäjännitettä loi se, että joukkueet saattavat kohdata vielä puolivälierävaiheessa.

Kaksi sarjapistettä tarkoittaa sitä, että Oilersin asema sarjakakkosena vankistui entisestään. Indians on viidentenä yhden pisteen saatuaan.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen