Ulkomaat

Malmö hankki kolmannen suomalaispelaajan – Lampinen ruotsalaisjoukkueen takalinjoille

20.04.
2020
Ulkomaat

Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Ruotsin naisten Salibandyliigan Malmö FBC julkaisi perjantaina Inka Lampisen pelaajasopimuksen.

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Lampinen on erittäin kokenut liigapelaaja. NST:tä ja viimeiseksi PSS:aa edustanut puolustaja on pelannut urallaan yhteensä 314 liigapeliä (48+105). NST:n kanssa Lampinen saavutti viisi pronssia, yhden hopean ja yhden SM-kullan. PSS:n kanssa Lampinen ylsi hopealle viime kaudella.

Viimeiset vuodet kehityskäyrä on ollut vahvasti ylöspäin ja runkosarjassa syntyi viime kaudella ennätyspisteet 13+16. Joulukuussa Lampinen debytoi myös MM-tasolla Suomen paidassa sinivalkoisten saavuttaessa pronssia.

Lampisen viime kausien kehitys vaikutti myös Malmön mielenkiintoon.

– Seurasimme Inkan otteita vuonna 2019 maajoukkueotteiden kautta ja huomasimme hänen olevan fyysinen puolustaja hyvällä syöttövalikoimalla. Selkeänä plussana voi pitää sitä, että hän nousi omassa joukkueessaan yhä merkittävämpään tehopelaajan rooliin vaikutti myös positiivisesti. Saamme hänen kauttaan mukaan myös aimo annoksen lisää kokemusta ja johtohahmon, jolla on vahva draivi päällä, päävalmentaja Mikael Jeppsson kommentoi seuran sivuilla.

Aiemmin Malmön riveihin siirtyivät suomalaispelaajat Silja Eskelinen ja Tiltu Siltanen.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen