Huhumylläri: Kososen uran jatko kiinnostaa – Ahokas jäämässä Kuopioon?

Eero Kosonen kuvattuna Happee-delegaation seurassa. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Eero Kosonen kuvattuna Happee-delegaation seurassa. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Huhumylläri piti pienoisen sapattivapaan viime viikolla, mutta tälle viikolle riittää puitavaa varsinkin miesten liigan siirtomarkkinoista.

Merkittävä seikka oli eritoten EräViikinkien sopimustilanteen julkistus. Siitä selvisi, että Santtu Strandberg jatkaa sittenkin joukkueessa, eikä pääkaupunkiseudulla asuva Eero Kosonen pelaa ainakaan ErVissä ensi kaudella. Täysin varmaahan ei ole, että Kosonen on lähdössä yhtään mihinkään SPV:stä, vaikka se todennäköinen asia onkin.

Suomessa joukkueet ovat pikku hiljaa kaventuneet olemattomiin Kososen vaihtoehdoista. Suuntaus onkin oletettavasti ulkomailla ja todennäköisemmin Ruotsiin kuin Sveitsiin, jotka ovat Kososen profiililla ainoat mahdolliset vaihtoehdot. Huhumyllärin mukaan Ruotsissa on ollut kiinnostusta maajoukkuevahdin perään, eikä Sveitsi ole ainakaan tällä hetkellä todennäköinen vaihtoehto. Ruotsi olisi sinällään looginen valinta, että veräjänvahti edusti ruotsalaisseura Växjö Vipersia vuodet 2015-2018.

Kososen tulevaisuus on puhuttanut myös keskustelufoorumilla tasaisen varmasti. Sitä sen kuuluukin tehdä, sillä kyseessä on maailman parhaaksi valittu pelaaja vuodelta 2018. Monessa lajissa tämän profiilin pelaajan tulevaisuuden valinnat herättäisivät varmuudella vielä hurjempaa värinää.

Oletettavasti Kosonen ei itsekään vielä tiedä missä pelaa kaudella 2020-21, joten spekulointi lienee ihan paikallaan. Voi nimittäin olla, että kausi ei kaikista höllennyksistä huolimatta alakaan vielä syyskuussa ja salibandyn ystäville jää pidemmäksi ajaksi jäljelle vain spekulointi.

Ehkä hiukan Kososen nimen puuttumista yllättävämpi tieto EräViikinkien nimilistalla oli Erik Storgårdsin puuttuminen joukkueen vahvuudesta. Pallollinen puolustaja olisi äkkiseltään sopinut ryhmän pelilliseen pirtaan, mutta ehkä taustalla oli muita syitä. Storgårds itse olisi Huhumyllärin tietojen mukaan ollut valmis liittymään joukkueeseen.

ErVin kohdalta kommentoitakoon vielä se, että Janne Salonen ei jatka ainakaan julkistuksen perusteella ErVissä tai välttämättä missään. Salosen tilannetta ei avattu sen enempää, mutta lopettamisaikeista on huhuttu aiemminkin. Sen vuoksi kohtalaisen kokeneen Storgårdsin olisi voinut nähdä osuvan hyvin ErVi-ryhmään.

Storgårdsin kohdalla on spekuloitu myös Jyväskylän Happeesta. Joel Lahti jatkaa Jyväskylässä, joten puolustusosasto näyttää Keski-Suomessa melko vahvalta. Toisaalta Jalo Kouvonen jätti ryhmän ja siirtyi KrP-nuttuun. Storgårdsin siirto Happeeseen ei ole toki mitenkään mahdottomuus, mutta aika näyttää. Panu Kotilaisen nimi on muuten ilmestynyt Hirvi-joukon jatkoksi vaivihkaa ja siinä on ainakin melko monikäyttöinen pelaaja Happeelle.

Kolmantena Huhumyllärin hampaisiin joutuu vielä Aleksi Ahokas, joka on jopa kevään huhukuningas. Welhot-tehonikkaria on huhuttu ainakin TPS:n, Happeen, OLS:n ja LASBin riveihin Suomessa. Myös ulkomaisia kenttiä on pidetty mahdollisena suuntana. Tässä tapauksessa laveasti heittäen Sveitsiä.

TPS yritti hankkia hyökkääjää riveihinsä, mutta Huhumyllärin tietojen mukaan siirto kariutui salibandyn ulkopuolisiin seikkoihin. Ilmeisesti Juna Turkuun ei laulun sanojen mukaisesti maistunut Ahokkaan perhekunnalle. Tämä näyttää tällä haavaa siltä, että Ahokkaan osoite on ensi kaudellakin Kuopion Welhot, mutta katsotaan miten tehomiehen käy.