Mielipiteet

Vastine: Naisten ykkösdivisioonan sarjavastaava kommentoi lohkojaon epäselvyyksiä

19.05.
2020
Mielipiteet

Tiina Koivisto kommentoi naisten ykkösdivisioonan lohkojakoa vastineessa. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Pääkallo.fi julkaisi maanantaina 18.5. mielipidekirjoituksen, jossa ruodittiin valtakunnallisen naisten 1. divisioonan lohkojakoa ja sen matkustusrasitteita.

Julkaisemme nyt Salibandyliiton sarjavastaavan Tiina Koiviston vastineen aiheesta, joka selventää osaltaan kirjoituksesta heränneitä huolenaiheita.

Naisten 1. divisioonan osalta keskustelua on herättänyt lohkojaot ja matkustamiset. Pyydän kaikkia huomioimaan pilkottujen turnausten idean eli matkustuksia ääripäihin pyritään kaikin keinoin välttämään. Alueen sisäiset ottelut pyritään ensisijaisesti pelaamaan omalla alueella ja toisen alueen joukkueita vastaan turnaukset asettuvat molempien alueiden niin sanottujen puolivälin joukkueiden kotipelipaikoille.

Esimerkkinä A-lohko, jossa joukkueet pelaavat omalla alueella keskinäiset ottelut ja matkustavat kolme kertaa kauden aikana toiselle alueelle (eli Kokkolan joukkue ei matkusta Turkuun, eikä Turun joukkue Kokkolaan).
Kaikki lohkot ovat totta kai erilaisia ja joukkueiden kotipaikat määrittelevät systeemin, mutta tuossa on yksi esimerkki.

Kauden 2020-21 lohkojen ensimmäiset turnauspaikat on julkaistu ja siitä saa jo konkreettista esimerkkiä miten otteluohjelmia rakennetaan:

Ensimmäiset turnauspaikat

Tiina Koivisto
Pelaamisen kehittäjä,
Tiimiesimies Etelä-Suomi, Länsirannikko ja Sisä-Suomi
Suomen Salibandyliitto ry

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi