Liigat

Mika Kohonen jatkaa Storvretan valmennuksessa – ”Jalka paranee hieman hitaasti”

09.06.
2020
Liigat

Mika Kohosen valmennusura jatkuu. Kuva: perwiklund.se

Suomalainen salibandylegenda Mika Kohonen, 43, jatkaa valmennusuraansa ruotsalaisessa huippujoukkueessa Storvreta IBK:ssa.

Kohonen loukkaantui viime joulukuussa Salibandyliigan ottelussa ja joutui jättämään kauden kesken vamman vuoksi. Helmikuussa hän liittyi huippuseura Storvretan valmennustiimiin, mutta kausi päättyi koronakriisin vuoksi ennenaikaisesti jo maaliskuussa. Kohonen on kuntouttanut jalkaa tämän vuoden ajan, mutta menestys sen suhteen on ollut vaisua.

– Jalka paranee hieman hitaasti, mikä ei ole tavatonta. En ole valmis pelaamaan vielä ihan hetkeen, joten jatkan viime kaudella aloittamaamme matkaa. Minulla on korkea odotukset sen suhteen, että kamppailemme kullasta. Kuulemani mukaan pelaajat ovat harjoitelleet koko ajan mestaruuden vaatimalla tasolla, ja se tie pitääkin ottaa, Kohonen kommentoi seuran sivuilla.

Storvretalla on ensi kaudella uusi päävalmentaja Oscar Lundin, joka on Kohosta 11 vuotta nuorempi. Lundin liittyy valmennukseen Sveitsin liigan Alligator Malansista.

Kohosen pelaajauran jatkuminen huipputasolla näyttää tällä haavaa kivikkoiselta. Akillesjännevammasta toipuminen ei ole kaikkinensa helppo prosessi, ja vaikuttaa siltä, että legendan unelma MM-kotikisoista on kokenut viimeisen kolauksensa. Tällä hetkellä tosin kisojen pelaaminen joulukuussa näyttäisi olevan vaakalaudella.

Kohonen on nelinkertainen maailmanmestari ja hänet on valittu viidesti maailman parhaaksi pelaajaksi. yhtä kaikki voidaan puhua kaikkien aikojen salibandypelaajasta. Edelliset kaksi kautta hän on edustanut kotiseuraansa Jyväskylän Happeeta.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen