Liigat

Soittolista: Taskinen paaluttaa – ”Turtles-theme tuo myös aina hyvät fiilikset”

30.09.
2020
Liigat

Olli Taskinen antaa muiden tehdä musiikkivalinnat pukukopissa. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Pääkallo.fi:n uudessa Soittolista-juttusarjassa otetaan selvää salibandyihmisten musiikkitottumuksista. Pääasiallisesti biispenkissä istuvat pelaajat, mutta mukaan saatetaan ottaa muitakin henkilöitä.

Lähtökohtaisesti haetaan matsipäiviä rytmittäviä biisejä, mutta vaihtoehtoisesti voi listalle voi nostaa ylipäänsä sellaisia kappaleita, jotka sytyttävät tai herättävät ylipäänsä tunteita lajin suhteen. Päivitämme listaa sitä mukaa kun artikkelisarjaa julkaistaan.

Haastateltavien tehtävänä oli valikoida viisi kappaletta yllä mainituin perustein. Ensimmäisenä vastaajana toimii Welhot-konkari Olli Taskinen.

– Itse en ole musiikin suurkuluttaja pelipäivinä, poislukien tietysti pukukopissa soitettava musiikki. En ole myöskään kovin tarkka siitä mitä siellä soitetaan, vaan annan innokkaampien ottaa tästä vastuuta. Muutamat biisit toki listalle löytyy, jotka mulla vahvasti yhdistyy salibandyyn ja herättää tunteita, Taskinen avaa omia musiikkitottumuksiaan salibandyn suhteen.

The Killers – Human

Aikanaan maalivahti Petri Lesch toi Welhoihin kulttuurin, jossa voittopelin jälkeen kopissa soi ”voittobiisi”. Sen takia tästä biisistä tulee hyvät fiilikset, kun kappale on kulkenut mukana pitkään ja itsellä se yhdistyy vahvasti voittamisen tuomaan hyvään fiilikseen.

Teenage Mutant Ninja Turtles Theme

Welhojen maalibiisinä toimiva Turtles-theme tuo myös aina hyvät fiilikset. Kun saavuin Kuopioon pelaamaan meillä oli aika teini-ikäinen joukkue, jolloin tämä biisi lanseerattiin maalilauluksi. Biisihän sopii edelleen hyvin, sillä joukkueen keski-ikä tuntuu säilyvän aika nuorena, vaikka itse tässä vanheneekin.

Avicii – Levels

Jos jotain kuuntelen pelipäivänä itse niin se on usein tämä kappale. Usein urheilutapahtumissa soitettu biisi herättää pelipäivänä pelifiilikset.

Khaled – C’est La Vie

Tämä taas herättää vähän hauskempia fiiliksiä, sillä eräänä iltana Seinäjoen Urheilutalolla tämä taisi soida repeatilla. Kyseessä on siis SPV:n maalilaulu, joka taisi soida 19 kertaa pari kautta sitten, kun käytiin Welhojen kanssa pelaamassa SPV:tä vastaan. Itselle ei oikein monet maalilaulut ole jääneet mieleen, mutta tämä kyllä tuli sinä iltana tutuksi.

The Alan Parsons Project – Sirius (Chicago Bulls Intro)

Ehkä urheilumaailman makein intro. Chicago Bulls ja muutenkaan NBA-koripallo ei ollut kovinkaan tuttua ennen Last Dance -dokumenttia, mutta biisin olin kuullut aiemminkin. Dokumentti antoi syvyyttä ja tarinaa biisiin, ja onhan se nyt vaan aika odottava sekä tunnelmaa nostattava biisi ennen urheilutapahtumaa.

Pääkallo.fi ottaa oikeudekseen lisätä jokaiseen viisikkoon yhden bonusbiisin. Tällä viikolla kunnian saa tietysti F-liigan tunnuskappale.

Soittolista löytyy täältä, joten voit ottaa sen seurantaan:

Keskiviikkona pääsarjoissa:

F-liiga miehet
Klo 18:30 Nokian KrP – EräViikingit, Raholan LK
Klo 18:30 Welhot – Happee, Kuopiohalli Ruutu

F-liiga naiset
Klo 18:30 Loisto – TPS, Kupittaan PH Ruutu
Klo 18:30 SB-Pro – EräViikingit, Arkadia Halli

Divari
Klo 18:30 M-Team – FBC Turku, Ruskeasuon AC

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen