Viikon top 5

Viikon top 5: Siirtomarkkinoiden kiperimmät menetykset miesten liigassa

13.09.
2020
Viikon top 5

Jami Mannista tulee ikävä Jyväskylässä. Kuva: Esa Jokinen

Viikon top 5 -listauksessa isketään siirtomarkkinoille ja pahimpiin menetyksiin. Listauksessa on painotettu ennen kaikkea pois pelaajan merkitystä joukkueelleen.

5. Roope Kainulainen, LASB –> UHC Sarganserland (Sveitsi)

LASBssa alkaa tietyllä tapaa uusi aika. Parhaimmillaan Kainulaisia oli neljä, mutta nyt hollolalaisveljessarjan viimeinenkin velikulta on joukosta poissa. Roope Kainulaisen mukana LASB menetti 20 pistettä, kolmanneksi parhaan pistemiehensä ja aimo annoksen juonikkuutta hyökkäyspäästä. Juuri hyökkäyspeli oli viime kaudella LASB:n ongelmakohta, joukkueen tehtyä vain neljä maalia ottelua kohden.

4. Matti Koskela, Nokian KrP –> Unihockey Rheintal Gators (Sveitsi)

Pelillisesti Koskela ei ollut enää niin kriittinen pelaaja KrP:n alakerrassa kuin jokunen kausi aiemmin. Johtajuuspuolella 367 runkosarjapelin veteraanin lähtö Sveitsiin alasarjoihin on kuitenkin massiivinen. Sen verran vuolaasti päävalmentaja Jarmo Härmä on Näätä-ikonin johtajuutta kehunut.

3. Jami Manninen, Happee –> HC Rychenberg (Sveitsi)

Takuuvarma pistelinko suuntasi Sveitsiin jo kolmatta kertaa urallaan. Mannisen tasoisen 428 runkosarjapisteen miehen menetys kirvelisi jokaista joukkuetta. Happeeta se rokottaa erityisen ikävästi, sillä Hirvien ratkaisijaosasto on käynyt kapeaksi. Manninen oli 52 pisteellään joukkueen selvästi paras pistemies viime kaudella. Toiseksi ylsi puolet runkosarjasta huilannut Peter Kotilainen. Pinnojen ohella Happee menettää tärkeän pelillisen ja urheilullisen suunnannäyttäjän.

2. Nico Jonaeson, Steelers –> Nokian KrP

23+21=44 oli melkoinen taidonnäyte sekavassa Steelersissä. Nico Jonaesonin oli kuitenkin aika siirtyä tasoiseensa joukkueeseen. Kipparin lähtö jätti Steelersin ratkaisijaosaston todella kapeaksi. Jonaeson iski viime kaudella ainoana Steelers-pelaajana yli 20 maalia ja vähintään 30 pinnaa.

1. Jyrki Holopainen, SPV –> Floorball Köniz (Sveitsi)

Nyt se sitten tapahtui, Holopainen lähti ulkomaille 13 SPV:ssä vietetyn kauden jälkeen. Ruukkilainen oli viime kaudella liigan paras puolustaja. 7+20=27 ja teholukema +38 ovat kovaa valuuttaa. Tehojen lisäksi Holopainen on erinomainen rytmittäjä ja täsmällisyytensä ansiosta myös loistava puolustussuuntaan. Holopaisen lähtö jättää SPV:n alakerran pallollisen osaamisen – kärkijoukkueen mittapuulla – ohkaisiin kantimiin.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira