Ruotsin Cup alkaa ensi kaudella – CC-paikat jaossa voittajille, miesten ja naisten voittajille sama palkintopotti

Ruotsissa väännetään ensi kaudella myös Cupin voitosta. Kuva: perwiklund.se

Ruotsissa pelataan cup-mestaruuksista ensi kauden alusta lähtien, Ruotsin salibandyliitto tiedottaa.

Liiton tiedotteessa kerrotaan, että kaikki miesten ja naisten liigajoukkueet pääsevät automaattisesti mukaan Ruotsin Cupiksi nimettyyn kilpailuun. SSL-joukkueiden lisäksi mukaan pääsee alueellisia mestareita alemmista sarjoista.

Cup-mestarit saavat myös paikat kaudella 2022-23 starttaavaan uuteen Champions Cupiin. Toiset paikat menevät luonnollisesti liigojen voittajille. Ruotsin Cupin palkintorahat ovat miehille ja naisille saman suuruisia. Esimerkiksi Suomen Cupissa miesten voittaja saa 10 000 euroa ja naisten voittaja 7000 euroa.

Tiedotteen mukaan Cupin finaalit pelataan ensi syksynä Ruotsin Salibandyliiton 40-vuotisjuhlatapahtuman yhteydessä.

Ruotsin liiton uutisessa korostettiin ennen kaikkea cup-romanttista kulmaa Daavidin ja Goljatin kohtaamisista alasarjaseurojen ja liigajoukkueiden välillä.

– Teoriassa alasarjaseurat voivat päästä Eurooppaan asti. Se on varmasti kiehtova ajatus monille seuroille ja luonnollisesti toivommekin yllätyksiä, Ruotsin liiton pääsihteeri Mikael Ahlerup totesi tiedotteessa.

Ruotsin liitto toivoo uuden cup-kilpailun lisäävän alueellista kiinnostusta yhdistämällä koko lajin yhteen kilpailuun.

– Tämä tarjoaa mahdollisuuden isompiin yleisöihin alueellisissa sarjoissa, mikä on tärkeä aspekti ruotsalaisen salibandyn kehittämisen kannalta, Alherup jatkoi.

Ruotsin Cupin lopullisesta formaatista päätetään 29.11.

Lähde: Ruotsin Salibandyliiton tiedote