Viisi maalia edelliseen peliin – Pirkat nauttii Kelkan kyydistä: ”Maalini teen nopeista käännöistä”

Mikko Kelkka on ollut hyvässä vireessä viime peleissä. Kuva: Esa Takalo

Mikko Kelkka on ollut hyvässä vireessä viime peleissä. Kuva: Esa Takalo

Divarin maalipyssynurkkauksen nosto tulee tällä kertaa Pirkkalasta. Pirkkojen Mikko Kelkka on pyssyttänyt kolmeen viime peliin kahdeksan maalia ja on hilannut itsensä maalipörssin kärjen tuntumaan. Vuonna -93 syntynyt Kelkka lukeutuu Pirkkojen pitkään kakkosdivarissa pelanneisiin pelaajiin.

Pirkoilla on takana tasan puolet runkosarjasta. Jokaisessa 13 pelissä mukana ollut Mikko Kelkka on tehnyt 14 maalia ja jakaa Divarin maalipörssin kolmatta sijaa yhdessä kahden muun pelaajan kanssa. Viime pelissä SB Vantaata vastaan syntyi 5 maalia.

– Kesästä asti olen treenannut hyvin. Koko kausi on sujunut hyvin ja nyt on peli luistanut todella hyvin viime peleissä. Onnistumiset ovat ruokkineet lisää onnistumisia, kommentoi Kelkka mainiota virettään Pääkallolle.

Kelkka tekee maalinsa Pirkoille hyvin ominaiseen tapaan. Koko joukkue puolustaa tiiviisti ja tekee maaleja laadukkaan kääntöpelin ansiosta. Viime kauden nousijajoukkue yllätti kaikki valloittamalla toisen sijan runkosarjassa. Kääntöpeli on edelleen Pirkkojen vaarallisin ase, vaikka pallollista peliä onkin pyritty monipuolistamaan.

– Näen, että minun pitää saada tehtyä tulosta. Maalini teen nopeista käännöistä, koko meidän kentällinen kääntää hyvin peliä ja saan itse sitä kautta paljon hyviä maalipaikkoja.

Kelkka viimeisteli viime kaudella 12 maalia, joten henkilökohtainen maaliennätys on rikki jo ennen joulua. Saman kentällisen vasemmassa laidassa pelaavan Tino Välimaan kanssa Kelkka muodostaa oivan tutkaparin. SB Vantaa-pelissä Välimaa syötti Kelkan kaikki 5 maalia.

– Tinon kanssa on toinen vuosi menossa, kun olemme samassa kentällisessä. Koko ajan olemme kehittyneet ja nyt on mennyt todella hyvin. Tino on hyvä pelaaja, sopii minun kanssani hyvin pelaamaan.

Välimaa ja Kelkka ovat totisesti ainakin tulosten valossa pelaamassa ihan erilaista kautta kuin viime kaudella. Välimaa teki viime kaudella 8 pistettä ja viime pelissä hän ei kauaksi tuosta saldosta jäänyt viidellä syöttöpisteellään.

Kaukaloissa olemme vuosien saatossa nähneet lukuisia rightin maalipyssyjä, jotka nauttivat leftin tarjoiluista. Kelkka allekirjoittaa tämän mielikuvan.

– Urheilumaailmassa se on pitkälti siten, että leftin puolen pelaaja syöttää ja right laukoo maaleja. Meillä se menee toisin päin, vähän erikoista kyllä.

Kuitenkin ehkäpä maailman tehokkain laituripari Eemeli Salin ja Sami Johansson muodostavat tutkaparin, jossa leftin pelaaja on se kovempi maalinsylkijä. Tähän kaksikkoon Kelkalla ja Välimaalla on vielä nykyiselläkin vireellä hitusen matkaa.

Kelkka pelaa vasta toista kauttaan pääsarjoissa. Pirkkojen nousukausi viime kaudella oli hänelle ensimmäinen. Tätä ennen maalipyssy nähtiin pitkälti alasarjoissa.

– Kotiseudullani Huittisissa olen pelannut kolmosdivarissa, ennen kuin muutin Tampereelle. Pirkoissa pelasin neljä vuotta kakkosdivaria, ennen kuin nousimme Divariin. Huittisissa pelasin myös junnuna, mutta en koskaan SM-sarjassa.

Urheilua Kelkka on harrastanut pienestä pitäen. Salibandy valikoitui vasta myöhemmin ykköslajiksi.

– Pienenä pelasin tosi pitkään jalkapalloa, jonka kautta aloitin urheiluharrastuksen. Salibandy tuli mukaan vasta myöhemmin ja kun siirryin opiskelemaan, jäi jalkapallo kokonaan.

Pirkkojen nousu toisi mietittävää kokeneelle pelaajistolle

Tasaisessa Divarissa nousija voi olla mikä vain joukkue pudotuspeleihin selvinneistä, kuten Tiikerit ja ÅIF sen toissakaudella osoittivat. Pirkat on tällä hetkellä sarjassa kuudentena, mutta vain viisi pistettä kärkijoukkue FBC Turkua perässä.

Pirkkojen runko koostuu pitkälti kokeneista työssäkäyvistä pelaajista. Divarissa pelaaminenkin jo vaatii kovaa sitoutumista, mutta sarjaporrasta ylempänä pärjätäkseen sitoutuminen ja vaatimustaso luonnollisesti nousee. Mitä jos Pirkat pamauttaisi itsensä liigaan? Mikään mahdottomuus se ei ole.

– Vaikea kysymys, noin pitkälle emme ole vielä ajatelleetkaan. Olisihan se hienoa, jos Pirkoilla voitettaisiin Divari ja nousisimme liigaan. Se vaatisi kuitenkin taas lisää sitoutumista. Vaikea sanoa, mitä joukkueelle silloin kävisi. Pystyisikö kaikki jatkamaan ja sitoutumaan vielä siihenkin, koska Divarikin vaatii jo tosi kovaa sitoutumista, kommentoi Kelkka.

– On meillä opiskelijoitakin mukana, mutta reilu puolet on kuitenkin työelämässä.

Kelkka on itsekin jo kokenut 27-vuotias pelaaja, joka työskentelee konsulttifirmassa Tampereella. Hän nauttii pelaamisesta Pirkkalassa, mutta ei ole sen enempää ajatellut tulevaa salibandyyn liittyen.