IFF:n yleiskokous julkaisi uuden strategian – Tomas Erikssonin 24-vuotinen presidenttitaival sai jatkoa

Tomas Eriksson (kesk.) jatkaa IFF:n presidenttinä. Kuva: Ville Vuorinen

Tomas Eriksson (kesk.) jatkaa IFF:n presidenttinä. Kuva: Ville Vuorinen

IFF piti yleiskokouksen, jossa se julkaisi vuodet 2021-2032 kattavan strategiansa sekä uuden hallituksen.

IFF:n presidenttinä vuodesta 1996 lähtien toiminut ruotsalainen Tomas Eriksson valittiin nelivuotiselle jatkokaudelle.

– Tulevat neljä vuotta ovat monellakin tapaa äärimmäisen tärkeitä. Ensinnäkin meidän täytyy voittaa pandemian luomat haasteet ja päästä takaisin raiteille. Toisekseen meidän täytyy keskittyä implementoimaan IFF:n uusi kunnianhimoinen strategia. Tämä prosessi tulee olemaan keskeinen, mikäli haluamme päästä strategiseen visioomme, jonka mukaan ”Salibandy on maailman inklusiivisin joukkuelaji, jota pelaa yli miljoona rekisteröityttä pelaajaa kaikissa maanosissa”, Eriksson sanoi IFF:n tiedotteessa.

Suomalainen Kaarina Vuori jatkaa IFF:n hallituksessa myös seuraavat neljä vuotta. 12-paikkaiseen hallitukseen tuli neljä muutosta. Uudet jäsenet tulevat Ukrainasta, Puolasta, Yhdysvalloista ja Thaimaasta. Uuden hallituksen jäsenistä kahdeksan on miehiä ja neljä naisia.

IFF:n valiokuntiin ei tullut juuri muutoksia. Varajäseniksi nimitettiin uusia nimiä, mutta varsinaiset jäsenet pitivät paikkansa. Ainoastaan suomalainen Harri Syväsalmi nousi uutena IFF:n eettisen komitean johtoon.

Muissa valiokunnissa Suomea edustavat Ismo Haaponiemi (Kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja) sekä Tom Hedkrok (Valituskomitean jäsen).

Huomionarvoista valiokunta- ja hallitusnimityksissä on myös se, että kaikkia johtaa joko suomalainen tai ruotsalainen henkilö.

IFF:n uusi 12-vuotinen strategia on nimetty Strenghtening the Foundations, perustojen vahvistaminen.

Strategiassa on nimetty neljä keskeistä periaatetta, joihin Kansainvälinen salibandyliitto keskittyy.

Ensimmäiseksi nimetään tietoisuus ja näkyvyys. Strategian mukaan salibandyn tulisi kasvattaa tunnettavuuttaan nykyisen lajiperheen ulkopuolelle. Tietoisuutta pyritään lisäämään paremmalla näkyvyydellä muun muassa televisiossa ja sosiaalisessa mediassa. Myös markkinointia pyritään terävöittämään. Kolmanneksi pointiksi nostetaan monilajitapahtumiin osallistuminen.

Toinen keskeinen prioriteetti on kehitys, palvelutaso ja laajentuminen. Nämä saavuttaakseen IFF haluaa muun muassa tasoerojen pienentyvän. Myös pelaajamäärien kasvattaminen ja tiedon hyödyntäminen nähdään keskeisiksi asianhaaroiksi toisen prioriteetin saavuttamiseksi.

Kolmantena esitellään hallinto, urheilukulttuuri ja johtajuus. IFF haluaa salibandyn kehittyvän mm. kestävän kehityksen ja tasa-arvon saralla. Tavoitteeksi nostetaan esimerkiksi sarjojen ammattimaistuminen.

Neljäs prioriteetti on lajin esittely ja esiintyminen. Salibandy haluaa olla tasa-arvoinen, helposti saavutettava, turvallinen ja puhdas laji. Kyseisen prioriteetin alle kirjatuiksi tavoitteiksi on nostettu myös viihdyttävät tapahtumat sekä erilaiset versiot lajista.

Lähde: IFF