Viikon kysymys: Aasiaan vai Amerikkaan?

Salibandyliigaa pelattiin kolme vuotta sitten Singaporessa. Kuva: salibandy.fi

Salibandyliigaa pelattiin kolme vuotta sitten Singaporessa. Kuva: salibandy.fi

Salibandyn tulevien vuosien suunnitelmista on käyty paljonkin debattia. Siinä missä laji on on kehittynyt varsinkin Pohjois-Euroopassa ihan uskottavaksi toimijaksi, on sillä monessa paikassa vielä paljon matkaa jäljellä.

Yksi kansainvälisen liiton päiväuni on ollut olympialaisiin pääsy, joka ei ole ainakaan tällä tietoa toteutumassa sillä ajanjaksolla mitä alunperin ajateltiin. Viime vuosina IFF:n ja jopa Suomen liiton fokus on siirtynyt pikku hiljaa kohti Aasiaa. Tästä yhtenä osoituksena myös F-liigan tavoitteet vallata Aasian markkinoita.

Amerikan mantereen suhteen on ollut hiljaisempaa. Itse asiassa IFF otti ja antoi Aasiaan toisen MM-kisapaikan joitain vuosia sitten. Uutena juttuna Amerikasta tulee NAFL, jossa on oikeasti tarkoitus luoda pitkällä tähtäimellä toimivat paikallinen sarja. Lisää siitä voit lukea täältä.

Asia ei ole tietystikään joko-tai eli lähtökohtaisesti ei ole tietenkään pakko satsata pelkästään jompaan kumpaan. Joka tapauksessa, mikä on sinun mielipiteesi: suuntaisitko sinä salibandyn fokusta lähtökohtaisesti Aasiaan vai Amerikkaan?

Perustelethan vastaustasi!

Viikon kysymys: Pitäisikö salibandyn suunnata ensisijaisesti Aasiaan vai Amerikkaan?