Viikon top 5: Miesten F-liigan tärkeimmät pelaajat omalle joukkueelleen

Peter Kotilainen on johtanut totutusti Happeen hyökkäyspeliä. Kuva: Esa Jokinen

Peter Kotilainen on johtanut totutusti Happeen hyökkäyspeliä. Kuva: Esa Jokinen

Miesten F-liiga alkaa olla puolivälissä. Pääkallo listasi alkukauden tärkeimmät pelaajat omalle joukkueelleen. Pelaajan tärkeys omalle joukkueelleen on toki vaikeasti mitattavissa, mutta muotoillaan asia vaikka niin, että näiden pelaajien panos on ollut poikkeuksellisen suuri ja heidän poissaolonsa tuntuisi kipeimmin.

5. Joakim Lund, Tiikerit

Tiikerit ovat pelanneet alle odotusten. Yksi syy tahmeuteen oli se, että joukkueen nuori ykköshyökkääjä Joakim Lund avasi pistetilinsä vasta kauden viidennessä ottelussa. Sittemmin on alkanut räpsymään ja maajoukkueleirillekin valittu sähäkkä laituri on summannut 9+3=12 pistettä. Oiva osoitus Lundin merkityksestä nähtiin Tiikereiden otettua yllätysvoiton Indiansista. Tiikerit osui kuudesti, Lund teki 3+1 tasoittaen pelin ottelun loppuhetkillä.

4. Santtu Pohjonen, LASB

Pohjosen merkitys on ehkä aavistuksen pienentynyt viime kaudesta, kun LASB on löytänyt tehoja kentän toisessa päässä. Huipputorjuja on silti alkukauden jättiyllättäjän tärkein palanen ja tarjoaa torjunnoillaan lahtelaisille mahdollisuuden taistella jokaisen pelin voitosta. Torjunut eniten liigassa, mutta torjuntaprosentti on silti sarjan paras.

3. Eero Kosonen, Steelers

Steelersin peli on mennyt merkittävästi eteenpäin viime kaudesta, eikä vähiten Eero Kososen ansiosta. Teräsmiehet ovat raapineet mukavasti pinnoja pudotuspelijoukkueilta ja etenkin niissä peleissä Kosonen kannatellut ryhmää kovassa pallosateessa. Torjuu keskimäärin yli 20 kertaa pelissä, mutta selän taakse uppoaa alle joka viides laukaus. Ohjaa aktiivisesti, mikä on tärkeä apu nuorelle puolustukselle.

2. Peter Kotilainen, Happee

Pistepörssiä johtava Kotilainen on takonut 32 pistettä, Happeen toiseksi paras pistemies Juuso Heikkinen 18. Maajoukkuehyökkääjä on ollut mukana 40 prosentissa joukkueensa maaleista, vaikka huilasi yhden ottelun. Siinä Happee toimitti pallon Jymyn verkkoon 10 kertaa. Tulosvastuu keveni, kun 52 pinnaa viime kaudella iskenyt Jami Manninen palasi Hirvipaitaan.

1. Aaro Astala, Indians

Indians on tehnyt 73 maalia, Aaro Astala on takonut 31 pistettä. Astalan nimi on siis kirjattu 42 prosenttiin espoolaisten tekemistä maaleista. Toki 17 kertaa osunut Valtteri Kainulainen on tarjonnut hyvää tulitukea, mutta Astala on Indiansin pelillinen suunnannäyttäjä. Viimeisimmässä pelissä TPS:aa vastaan Indiansin ykkösen taso tipahti selvästi, kun Astala siirrettiin kakkosketjuun. Kakkosvitjan luoma hyökkäysuhka taas koheni merkittävästi.