Liigat

Kooste: Ei happee pohjalaisille – Kotilainen tarjoili syöttöennätyksen uusiksi, verkko heilui 26 kertaa

17.01.
2021
Liigat

Peter Kotilainen syötteli liigan ennätyksen uusiksi. Kuva: Esa Jokinen

Miesten F-liigassa nähtiin lauantaina erikoinen ottelu. Jyväskylän Happee ryöpytti Nurmon Jymyä Jyväskylässä loppulukemin 21-5.

Vieraiden selkäranka katkesi viimeistään toisessa erässä, kun viimeiselle kaksikymppiselle mentiin lukemissa 13-2. Kotijoukkue oli rikkoa useitakin ennätyksiä, mutta tiettävästi se sivusi yhtä ennätystä.

Epävirallisena voidaan nostaa, että Happee on tiettävästi liigahistorian toinen joukkue, joka on iskenyt 21 maalia miesten liigaottelussa. Aiemmin samaan on pystynyt Gunners vuonna 2006 ja silloin peli päättyi 21-6. Liigan ennätysvoitto on 17-0 ja se on Happeen nimissä. Eniten maaleja nähtiin aikoinaan Classic-OLS-pelissä, yhteensä 30 (18-12).

Henkilökohtaisella tasolla tehtiin yksi ennätys, kun pistenikkarina tunnettu Peter Kotilainen naulasi tehot 1+8 ja teki samalla yhden runkosarjaottelun syöttöennätyksen. Aiempi ennätys (7) oli Eemeli Salinin nimissä. Salin teki ennätyksen aiemmin tällä kaudella.

Useamman tehopisteen ottelussa tekivät myös Jami Manninen (2+3), Silvan Bolliger (3+1), Paul Kotilainen (2+2), Roni Laasonen (1+3), Matti Minkkinen (3+0) ja Kaapo Siekkinen (3+0).

Happee nousi voitolla F-liigan kuudenneksi. Jymy on sarjan sijalla 13.

Esa Jokisen kuvapatteri

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen