Nostalgiapaloja: Kulissien takaa – vieraina Kimmo Nurminen ja Janne Tähkä

Jari Kinnusen ja Suomen salibandymuseon tuottaman Nostalgiapaloja-podcastin kymmenes jakso on julkaistu.

Tämä Nostalgiapalojen jakso 10 sisältää ensimmäisen osan maajoukkueiden kulissien taakse tirkistelystä. Suuri yleisö saa seurata maajoukkueen edesottamuksia kentällä, samoin lehdistö ja media. Maajoukkueen sisällä kulisseissa sattuu ja tapahtuu paljon muutakin. Niistä ei juurikaan suuri yleisö saa tietää, paitsi nyt. Salibandymuseon Nostalgiapalat tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kuulla noista vaietuista salaisuuksista. Verhoa maajoukkueiden kulissien taakse raotetaan maajoukkueiden pitkäaikaisen joukkueenjohtaja Kimmo ”Kidi” Nurmisen kanssa.

Jälkipeleissä kuulemme maestro Janne Tähkän itsensä kertomana, kuinka paljon polemiikkia ja valitusprosesseja poikinut ”yliaikamaali” 59:59 syntyi kauden 2003-2004 viidennessä ja ratkaisevassa välierässä Oilers-SSV. Reeo Tiiainen kävi aikoinaan jututtamassa kyseisen ottelun joukkueiden managereja Kurre Westerlundia ja Hexi Artevaa kyseistä maalista. Tuo pätkä julkaistiin vuonna 2004 Reksan ja Mikko Nurmisen Reeo TV:n jaksossa 2.

Jakson sisältö:

00:00 – 49:47 Maajoukkueiden kulissien takana (osa 1) – Kimmo Nurminen
– ”Liffen tarina päättyi tähän”
– ”Kun Tinde on paikalla, niin kaikki on paikalla”
– Suomirap hämmentää salibandy-yleisöä
– Juha-Matti Sepposen kalasaalis
– Maajoukkueelle oma voiteluryhmä?
– ”Etteks te tiedä kuka mä olen?”

49:48 – 01:10:15 Jälkipeli: 59:59 – Janne Tähkä
– Kyllä Mietokin on hävinnyt sadasosalla
– ”Ei siitä voinut laukaista”
– Luotisuora syöttö suoraan lapaan
– Summerin ääni tai erotuomarin vihellys päättää pelin
– ”Kyyneleet tuli silmiin”