Viikon tulokset

Pääsarjojen tulokset ja koosteet viikolla 2 – Classicille yllättävä pistemenetys, nousijan reppu heilui 32 kertaa kahdessa pelissä

17.01.
2021
Viikon tulokset

OLS kiusasi Classicia koko 60 minuuttia. Kuva: Esa Takalo

Pääsarjoissa pelattiin ruuhkainen viikonloppu, jossa nähtiin yksi ennätyskin. Tässä viikon 2 tulokset ja koosteet.

Miesten liigan huimin ilta nähtiin lauantaina Jyväskylässä. Peter Kotilainen latoi tehot 1+8 ja rikkoi Eemeli Salinin pari kuukautta voimassa olleen yhden ottelun syöttöennätyksen. Happee sivusi tiettävästi myös yhden ottelun tehtyjen maalien ennätystä pöllyytettyään Jymyä peräti 21–5. Nurmolaisille viikonloppu oli murheellinen, sillä he hävisivät perjantaina Classicille 3–11. Omissa soi siis peräti 32 kertaa.

Classic koki lauantaina todella yllättävän pistemenetyksen, kun OLS kiusasi sitä aina jatkoajalle asti. OLS oli lähellä jättiyllätystä sen johdettua vielä viisi minuuttia ennen päätössummeria. Classic ei johtanut ottelua missään vaiheessa, mutta sai pistepussiin kaksi pistettä Ville Lastikan jatkoaikamaalin turvin.

OLS:n viikonlopun anti jäi lopulta yhteen pisteeseen. Se johti Tiikereitä avauserän jälkeen 4–0, mutta hukkasi johtonsa jo toisella kaksikymppisellä. Lopulta Tiikerit voitti 8–6 ja sysäsi samalla oululaiset karsijan paikalle. Myös Steelers kohenteli asemiaan voitettuaan alavireisen LASBin Hämeen paikallisessa perjantaina.

TPS:n iso viikko toi voiton ja tappion. Keskiviikkona sen hyvä alku Oilersia vastaan suli 2–5-tappioasemaksi, mutta turkulaiset tekivät ottelun loput maalit ja ottivat tärkeät pisteet lukemin 6–5. Nokialla TPS ei kuitenkaan onnistunut kirimään loppuun saakka vaan hävisivät lopulta 6–4. Vaikka TPS pysyi neljä pistettä Oilersin perässä, on sen loppuohjelma espoolaisia helpompi. Viiden pinnan kaulan Oilersiin ja yhdeksän pisteen etumatkan TPS:n riuhtaissut KrP taas alkaa olla todella lähellä sijoitusta kärkikolmikossa.

Pudotuspelitaistossa EräViikingit puhalsi vielä eloa ohkaisille playoff-haaveilleen voittamalla perjantaina Indiansin. Espoolaiset ottivat sunnuntaina ison voiton Seinäjoelta, mikä nosti joukkueen SPV:n edelle.

Naisten A-sarjassa kärkikolmikko PSS, SSRA ja SB-Pro alkavat erottua seuraavasta porukasta. PSS vankisti asemiaan sarjan kärjessä kahdella kotivoitolla. SSRA taas keräsi vieraskiertueeltaan neljä pinnaa ja piti kakkossijansa.

Divarissa kotietujoukkueet alkavat ratketa, vaikka toki järjestys on vielä auki. FBC Turku voitti Karhujen ja Kooveen tavoin, ja näin kärkikolmikko pysyi ennallaan. SaiPa on kiilannut Karhujen ja Kooveen kantaan lappeenrantalaisten voitettua viikon molemmat ottelunsa. LNM taas teki karsintaviivalla hajurakoa Hawksiin hakemalla täyden pistepotin helsinkiläisnousijan vieraana.

Miesten F-liiga:

Keskiviikko 13.1.
Nokian KrP – Tiikerit 7–5 Esa Takalon ottelukuvat

TPS – Oilers 6–5 Anssi Koskisen ottelukuvat

Perjantai 15.1.
EräViikingit – Indians 3-2 Jarmo Koskelan ottelukuvat

Jymy – Classic 3-11 Juha Käenmäen ottelukuvat
Nokian KrP – TPS 6-4 Esa Takalon ottelukuvat

Steelers – LASB 7-4 Juhani Järvenpään ottelukuvat

Lauantai 16.1.
Oilers – Welhot´8-4
Classic – OLS 5-4 ja. Esa Takalon ottelukuvat

Happee – Jymy 21-5 Esa Jokisen ottelukuvat

Sunnuntai 17.1.
LASB – Welhot 8-0 Juhani Järvenpään ottelukuvat

SPV – Indians 7-8 Juha Käenmäen ottelukuvat

Tiikerit – OLS 8-6

Naisten F-liigan A-sarja:

Keskiviikko 13.1.
EräViikingit – FBC Loisto 6-2

Lauantai 16.1.
Classic – SSRA 7-6 ja. Esa Takalon ottelukuvat

PSS – Koovee 6-1

TPS – SB-Pro 3-6

Sunnuntai 17.1.
EräViikingit – SSRA 4-5

PSS – TPS 6-4

Koovee – FBC Loisto 4-5

Naisten F-liigan B-sarja:

Torstai 14.1.
Steelers – SaiPa 2-13

Lauantai 16.1.
Pirkat – O2-Jyväskylä 7-6

ÅIF – LoSB 7-1

Sunnuntai 17.1.
Welhot – O2-Jyväskylä 7-3
ÅIF – SaiPa 1-2 ja.

Divari:

Keskiviikko 13.1.
SaiPa – SB Vantaa 16-5

Lauantai 16.1.
Karhut – SB Vantaa 7-4 Kari Sahan ottelukuvat
M-Team – ÅIF 9-3
O2-Jyväskylä – FBC Turku 4-6 Esa Jokisen ottelukuvat
Rangers – Josba 4-7
Koovee – EV Akatemia 11-4

Sunnuntai 17.1.
Hawks – LNM 2-5
SaiPa – Pirkat 8-3

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira