Sveitsin liitolta kova päätös: NLA poislukien salibandykausi 2020-21 lopetetaan

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Sveitsin salibandyliitto tiedotti tiistaina virallisten pelien loppumisesta tämän kauden osalta. Päätös ei koske miesten ja naisten pääsarjoja eli NLA:ta.

Liiton tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että peruuntuneiden sarjapelien tilalle pyritään kehittämään vaihtoehtoisia kilpailullisia tapahtumia, mikäli viranomaiset sen jossain vaiheessa sallivat.

Sveitsin urheilua ja liikuntaa koskevat koronatoimet ovat olleet järeitä. Ammattilaisten ja puoliammattilaisten – joihin myös NLA:t lasketaan – lisäksi ainoastaan alle 16-vuotiaat saavat harjoitella ilman kontaktia ja korkeintaan viiden hengen ryhmissä. Sarjatoiminta on ollut myös tauolla ja monet urheiluhallit suljettuina.

Sveitsin liittohallitus päätti viime viikolla jatkaa amatööriurheilua koskevia rajoitustoimia ainakin helmikuun loppuun. Liiton tiedotteessa todettiin, ettei amatööriurheiluun ole ole viranomaisten kanssa käytyjen keskusteluiden perusteella tulossa helpotuksia lähiaikoina.

Työryhmä oli myös keskustellut kauden mahdollisesta jatkamisesta pidemmälle kevääseen ja kesään, mutta päätyi nykyiseen ratkaisuunsa, koska kauden jatkamisella olisi ollut vaikutuksia seuraavaan kauteen. Työryhmä myös arvioi, että todennäköisyys sisäpalloilun harjoittelun jatkumiselle ennen huhtikuuta on erittäin pieni.

Tiedotteessa kerrottiin myös, että vaikka sarjapelit päättyvät tämän kauden osalta, liitto selvittää mahdollisuuksia pelata kilpailullisia otteluita vaihtoehtoisilla tavoilla.

Sveitsin liitto kertoi tiedotteessaan tehneensä tammikuun alussa seuroille kyselyn kauden jatkamisesta.

Puolet seuroista oli kauden jatkamisen kannalla, puolet puolsi sen keskeyttämistä. Jos jatkamisella olisi kuitenkin vaikutusta seuraavan kauden alkuun, valtaosa seuroista kannatti tämän kauden perumista.

Kauden lopettamisen yhteydessä Sveitsin liitto päätti, ettei mikään joukkue nouse tai putoa.

Lähde: Sveitsin salibandyliiton tiedote