Viikon 4 ohjelma – Oilers ja KrP viikon huippuottelussa, Naisten A-sarjan runkosarja paketoidaan lauantaina

Rankoilla Ankoilla ja PSS:lla on molemmilla saumat runkosarjan voittoon. Kuva: Ari Arola

Rankoilla Ankoilla ja PSS:lla on molemmilla saumat runkosarjan voittoon. Kuva: Ari Arola

Miesten F-liigassa pelataan 12 ottelun viikko. Lauantaina naisten A-sarjassa mitellään runkosarjan päätöskierros. Tässä tulevat viikon 4 ottelut ja lähetysajat.

Miesten F-liigassa EräViikingit pelaa elintärkeistä pisteistä heti maanantaina, kun se isännöi heikosti vuotensa aloittanutta LASBia. Kolme alkuvuoden neljästä pelistään hävinnyt LASB on tällä viikolla kolmesti tulessa. Se kohtaa ErVi:n lisäksi Classicin ja OLS:n. Jos tammikuun heikko vire jatkuu, viiden pisteen päässä kärkkyvä Happee saattaa vielä nousta taistelemaan 5. sijasta. Jyväskyläläiset isännöivät lauantaina SPV:tä Väli-Suomen väännössä. Sunnuntaina Happee matkaa Tiikerien vieraaksi. Viikko on sitä kautta merkittävä sijojen 5-9. järjestyksen kannalta.

Viikon huippuotteluna erottuu kuitenkin Oilersin ja Nokian KrP:n kohtaaminen lauantaina Tapiolassa. Oilersilla on mahdollisuus nousta Nokian edelle tiistaina, kun se kohtaa Steelersin vieraissa. Niinpä huippuottelun voittajalle on tarjolla arvokkaita pinnoja 2. sijan valtaamisen näkökulmasta. Neljä pinnaa Oilersin takaa viikkoon lähtevä TPS taas matkaa perjantaina Indiansin vieraaksi. Voitolla turkulaiset pääsisivät iskuetäisyydelle joko Nokian tai Oilersin peesiin.

Panosten näkökulmasta sunnuntain isoin ottelu on ehdottomasti Welhot–OLS. Kuopiolaiset ovat edelleen jumbona kaksi pinnaa Jymyä perässä ja kotipeli OLS:ia vastaan on sellainen, josta joukkue voi raapia pinnoja. OLS taas taistelee suorasta säilymisestä. Se nousi Indians-voitolla Tiikerien ohi, mutta on tasapisteissä vantaalaisten kanssa.

Naisten A-sarjassa pelataan lauantaina runkosarjan päätöskierros, jonka jälkeen sarja jaetaan kolmeen osaan. SB-Pro, SSRA ja PSS tulevat muodostamaan sijoitussarja A:n. Sijoitussarja B:n etenevät joukkueet sijoilta 4.-6. Runkosarjan kaksi viimeistä pelaavat playoff-karsintasarjat B-sarjan kärkikaksikkoa vastaan.

Parhaat mahdollisuudet runkosarjan voittoon omaa PSS, joka kohtaa keskiviikkona ErVi:n ja lauantain päätöskierroksella FBC Loiston. Tämän hetken kärkikaksikko SB-Pro ja SSRA sen sijaan ratkaisevat järjestyksensä keskenäisessä pelissä Oulussa.

Loisto on ainoa joukkue, jolla ei ole suoranaista panosta sijoitussarjan paikan suhteen. Koovee, TPS ja Classic ovat kaikki pisteen sisällä sijoilla 5-7. Classic ja TPS kohtaavatkin tiistaina. Myös ErVi:llä on vielä sauma nousta kärkikuusikkoon, mutta se vaatisi melkeinpä kahta suoraa voittoa. Joukkue kohtaa keskiviikkona PSS:n ja lauantaina Classicin.

Divarissa katseet kääntyvät ennen muuta Rangersiin. Kolmesti karanteenissa virunut joukkue pelaa tällä viikolla kolme kotiottelua. Se on viisi pinnaa 8. sijan Pirkkoja perässä, mutta pelannut viisi ottelua vähemmän. Rangers kohtaa tällä viikolla EV Akatemian (ma), Karhut (la) ja LNM:n (su). Pudotuspelitaistoon hivuttautuneen LNM:n pitäisi ehdottomasti voittaa Kirkkonummella, mikäli se mielii pitää pudotuspelihaaveensa elossa.

Miesten F-liiga

Maanantai 25.1.
Klo 18:30 EräViikingit – LASB, Mosahalli Ruutu fanikamera

Tiistai 26.1.
Klo 18:30 Steelers – Oilers, Loimua Areena VeikkausTV

Keskiviikko 27.1.
Klo 18:30 Classic – LASB, Tampere Areena Ruutu fanikamera

Perjantai 29.1.
Klo 18:30 Indians – TPS, Otahalli Ruutu fanikamera
Klo 18:30 Jymy – Nokian KrP, Nurmon LH Ruutu

Lauantai 30.1.
Klo 17:00 Oilers – Nokian KrP, Tapiolan UH Ruutu fanikamera
Klo 17:00 LASB – OLS, Suurhalli Areena Ruutu fanikamera
Klo 18:00 Classic – EräViikingit, Tampere Areena Ruutu
Klo 18:30 Happee – SPV, Jyväskylän MT VeikkausTV

Sunnuntai 31.1.
Klo 17:00 SPV – Steelers, Seinäjoen UT Ruutu fanikamera
Klo 17:00 Tiikerit – Happee, Tikkurilan UT Ruutu
Klo 18:00 Welhot – OLS, Kuopiohalli Ruutu fanikamera

Naisten F-liigan A-sarja

Tiistai 26.1.
Klo 18:30 Classic – TPS, Tampere Areena Ruutu fanikamera

Keskiviikko 27.1.
Klo 18:30 PSS – EräViikingit, Porvoo SBH Ruutu fanikamera

Lauantai 30.1.
15:00 Classic – EräViikingit, Tampere Areena Ruutu
15:00 TPS – Koovee, Leaf-Areena
15:00 SSRA – SB-Pro, Kastelli
15:00 FBC Loisto – PSS, Sport Garden Ruutu fanikamera

Naisten F-liigan B-sarja

Torstai 28.1.
Klo 18:30 Steelers – ÅIF, Loimua Areena Ruutu fanikamera

Lauantai 30.1.
Klo 17:30 SaiPa – LoSB, Lappeenrannan UT Ruutu fanikamera
Klo 18:00 Pirkat – Welhot, Pirkkalan VK Ruutu fanikamera

Divari

Maanantai 25.1.
Klo 19:00 Rangers – EV Akatemia, Kirkkonummen VS

Tiistai 26.1.
Klo 18:30 M-Team – SB Vantaa, Ruskeasuon AC

Perjantai 29.1.
Klo 18:30 FBC Turku – EV Akatemia, Kupittaan PH

Lauantai 30.1.
Klo 15:00 Pirkat – Hawks, Pirkkalan VK
Klo 15:30 M-Team – SaiPa, Ruskeasuon AC
Klo 17:00 Josba – Koovee, Joensuu Areena
Klo 17:00 SB Vantaa – LNM, Myyrmäen UT
Klo 18:30 Rangers – Karhut, Kirkkonummen VS
Klo 18:30 ÅIF – O2-Jyväskylä, Sipoo Areena

Sunnuntai 31.1.
Klo 18:30 SaiPa – M-Team, Lappeenrannan UT
Klo 18:30 Rangers – LNM, Kirkkonummen VS

Divarin ottelut ovat katsottavissa Solidsport-palvelussa.