Kolme SSL-joukkuetta jäi ilman kotia – vuonna 2016 avattu IFU Arena suljettu katto-ongelmien takia

Vuonna 2016 avattu IFU Arena on toistaiseksi suljettu. Kuva: perwiklund.se

Uppsalalaisten Storvretan ja Siriuksen kotihalli IFU Arena on suljettu toistaiseksi kattorakenteissa ilmenneiden ongelmien takia.

Uudehko halli toimii miesten liigaa johtavan Storvretan sekä naisten että miesten SSL:ssä pelaavien Siriuksen edustusjoukkueiden kotihallina.

IFU Arenan kotisivuilla sulkemisen syitä avataan seuraavasti:

– Tarfalahallenin katto romahti maaliskuussa 2020 ja Ruotsin onnettomuuksien tutkintalautakunta määräsi kaikki vastaavanlaiset kattorakenteet tutkittavaksi. Koska IFU Arenalla on samalta toimittajalta tilattu samanlainen kattorakenne, Uppsalan kaupunki aloitti tutkinnat syksyllä 2020. Tutkinta ei ole kokonaan valmis, mutta sen odotetaan valmistuvan kahden tai kolmen viikon kuluttua. Data on kuitenkin paljastanut puutteita.

Asiasta kertoi muun muassa Sportexpressen, joka haastatteli Siriuksen puheenjohtaja Peter Tornbergia.

Tornberg kertoi ruotsalaislehdelle saaneensa puhelun IFU Arenalta perjantai-iltana kello 20. Siinä kerrottiin, että seuroilla olisi neljä tuntia aikaa hakea omaisuutensa pois hallin tiloista. Tornbergin mukaan valtaosa seuran miesten SSL-joukkueen tavaroista on nyt puheenjohtajan autotallissa.

Vuonna 2016 auennut IFU Arena pysyy suljettuna ainakin seuraavat kolme viikkoa. Uutisen mukaan on kuitenkin mahdollista, että siellä ei pelata enää tällä kaudella.

Storvreta siirtää pelinsä Storvreta IBK Sporthalliin, sikäli kun se saa siihen liitolta luvan. Halliin mahtuu noin 200-300 ihmistä.

– Tämä järjestely toimii meidän osalta niin kauan, kun emme saa ottaa yleisöä. Pelaajien mukaan halli on parempi kuin osa SSL-areenoista, Storvretan varapuheenjohtaja Henrik Ededahl sanoi Sportexpressenille.

Sirius on mahdollisesti palaamassa uppsalaisseurojen entiseen kotihalliin Fyrishoviin. Siihen liittyy kuitenkin yksi merkittävä ongelma.

– Keskustelemme Fyrishovin kanssa, mutta tällä hetkellä se toimii rokotuspaikkana, Tornberg totesi.

IFU Arenan on määrä toimia kaksien MM-kisojen päänäyttämönä tänä vuonna. Uppsalassa pelataan toukokuussa alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-turnaus. Marras-joulukuussa samassa paikassa taistellaan naisten maailmanmestaruudesta.

Lähteet: IFU Arena, Sportexpressen