Blogit

Blogi: Suuntana NAFL – Sami Ilonen aloittaa Pääkallon Amerikan kirjeenvaihtajana

09.03.
2021
Blogit

Sami Ilonen edustaa Fort Worth Jaguarsia ensi kaudella.

Pääkallon uusi blogi keskittyy North American Floorball Leagueen. Forth Worth Jaguarsia edustava Sami Ilonen tulee toimimaan Pääkallon Amerikan kirjeenvaihtajana ja aloittaa kirjoittamisen nyt kesää sekä historiallista kautta kohti.

Marraskuun 22. päivä sain veljeltäni linkin Pääkallon artikkeliin uudesta salibandyliigasta Pohjois-Amerikassa. Tästä eteenpäin NAFL:n sivuilla vierailu tuli jokapäiväiseksi tavaksi. Pari viikkoa eteenpäin ja olin ollut yhteydessä NAFL:n komissaariin Ryan Connoriin ja kysynyt kaikki mahdolliset kysymykset liigasta ja miten voisin olla projektissa mukana.

Kokemusta minulla oli pienemmistä salibandymaista parin vuoden takaa Hollannin Amsterdamista, kun lähdin katsomaan maailman meininkiä. Ensimmäinen kontaktini maassa olikin paikallinen salibandyorganisaatio FB Agents. Siihen aikaan maailman rankingin 27. sijalla roikkunut Hollanti oli saanut liigan rakenteen kasaan hyvin ja mukana oli myös alempia divisioonia, naisten sarja ja juniorisarjoja. Otin siipieni alle koko Amsterdamin salibandytoiminnan ja tein kaikkeni edistääkseni lajin kehitystä. Huomasin pian asioiden edetessä, että NAFL tulee kasvamaan paljon isommaksi konseptiksi kuin Hollannissa, ja katseet tulisi siirtää pelaajapuolelle.

Valitettavasti maailman nykytilanne pakotti NAFL:n etenemään neljällä joukkueella ja ensimmäinen kausi tulee jäämään vain parin kuukauden mittaiseksi. Tämä kuitenkin helpotti omaa päätöstä pyrkiä lähtemään liigaan mukaan, sillä parin kuukauden reissu on huomattavasti helpompi järjestää kuin esim. koko vuosi.

Tutustuin joukkueisiin kahlaamalla kaikki mahdolliset mediat läpi ja pariin joukkueeseen laitoin viestiä, jossa esittelin itseni ja pelaajataustani. Vastaukset olivat aika yhdenmukaisia: Valmentajia etsitään Euroopasta ja nämä valmentajat päättävät hyvin pitkälti eurooppalaiset pelaajat.

Pian sain yllättävän viestin Joel Ekroosilta ja hän kysyi, olenko tosissani lähdössä pelaamaan. Joel oli ennestään tuttu pelikentiltä ja hänen valmennustaan on tullut jonkin verran seurattua Westend Indiansin riveissä, jossa itsekin olen pelannut viimeiset kaksi kautta. Joel oli tehnyt sopimuksen Forth Worth Jaguarsin päävalmentajaksi, joten suuntasin katseet Teksasiin. Otin yhteyttä seuran presidenttiin Brian Radicheliin ja jälleen kysyin kaikki mielessä pyörivät kysymykset. Tammikuun 31. päivä sähköpostiini saapui pelaajasopimus.

Minulle Pohjois-Amerikan urheilukulttuuri on hyvin lähellä sydäntä. NHL ja NFL ovat lajeja, joita on tullut seurattua päivittäin jo yli 10 vuoden ajan. Jo pitkään unelmani on ollut muutto USA:han ja urheilun parissa työskentely. Valitettavasti en ole koskaan pelannut jääkiekkoa pipolätkää pidemmälle, amerikkalaisesta jalkapallosta puhumattakaan.

Minulla ei myöskään ole urheilu- tai bisnesalan koulutusta ja näin 30+ vuotiaana uusi koulutus ei enää tuntunut järkevältä. Minulla oli vain salibandy, mutta nyt minulla on mahdollisuus olla mukana jossain, joka antaa edes pienen toiveen unelmani täyttymiseen. Isoja askeleita on vielä otettava sekä minun että NAFL:n puolesta, mutta ainakin ensimmäiset askeleet on otettu.

Teksti tullaan julkaisemaan myöhemmin myös englanniksi.

Pääkallo.fi