Kaoottinen tilanne ratkesi Ruotsissa: miesten finaali siirtyy koronatartuntojen takia – finaali voi olla Storvretan haastajalle neljäs peli kuuteen päivään

Falun johti välieräsarjaa sen keskeydyttyä voitoin 3–1. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin liigan välieräsarja Kalmarsundin ja Falunin välillä on ajautui kaaokseen koronatartuntojen takia. Ratkaisu saatiin maanantaina.

Kalmarsundin ja Falunin oli määrä pelata välieräsarjansa viides ottelu viime torstaina Kalmarissa. Falun johti sarjaa voitoin 3–1. Ottelu jouduttiin kuitenkin perumaan molemmissa joukkueissa ilmenneiden koronatartuntojen takia.

Molemmat joukkueet, Ruotsin salibandyliitto ja SSL ovat kokoustaneet etsiessään ratkaisua tilanteeseen. Liiton julkaisemassa tiedotteessa kerrottiin, että tavoite on ratkaista sarja urheilullisesti.

Ensimmäiset tartunnat löytyivät Falunin joukkueesta. Ruotsin liiton säännösten mukaan Kalmarsund olisi näin ollen saanut finaalipaikan, koska Falun olisi joutunut luovuttamaan. Tilanne kuitenkin muuttui, kun myös Kalmarsundin joukkueesta löytyi tartuntoja.

Käytännössä tämä tarkoitti, että molemmat joukkueet olisivat olleet karanteenissa tulevana lauantaina, kun SSL:n superfinaali olisi ollut määrä pelata Gävlessä.

Asia ratkesi maanantaina, kun Ruotsin liitto tiedotti miesten finaalin siirtymisestä kahdeksalla päivällä. Uusi ajankohta on sunnuntai 2. toukokuuta.

Kalmarsundin ja Falunin välieräsarja pelataan loppuun. Sarjan viides ja kuudes peli tahkotaan Kalmarsundin kotikentällä 27. ja 28. tätä kuuta. Jos sarja venyy seiskapeliin se pelataan Falunissa 30.4.

Toisessa välieräsarjassa Storvreta päihitti Mullsjön voitoin 4–2 ja lunasti paikkansa finaalissa.

Jos Kalmarsundin ja Falunin välieräsarja venyisi seiskapeliin, tarkoittaisi se, että finaali olisi sarjan voittaneelle joukkueelle neljäs kuuteen päivään heti parin viikon karanteenin perään.

Naisten finaali Thorengruppenin ja Pixbon välillä pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaan lauantaina.

Lähteet: Innebandymagazinet, Ruotsin Salibandyliitto