Juniorit

EräViikingit ja Northern Stars seurayhteistyöhön nais- ja tyttösalibandyn osalta

15.05.
2021
Juniorit

ErVin naiset tekevät tulevaisuudessa yhteistyötä Northern Starsin kanssa. Kuvituskuva: Ari Arola

EräViikingit sekä tyttö- ja naissalibandyyn erikoistunut espoolainen Northern Stars ovat sopineet kaksivuotisen seurayhteistyösopimuksen.

Sopimuksen erityisenä tarkoituksena on mahdollistaa tyttö- ja naispelaajien harrastusmahdollisuudet pääkaupunkiseudulla. Sopimusta tullaan tarkistamaan vuosittain ensimmäisen kaksivuotisjakson jälkeen.

– EräViikingit on priorisoinut tyttö- ja naissalibandyn erittäin korkealle ja haluamme ehdottomasti olla keihäänkärkenä kehittämässä pelaajille laadukkainta valmennusta, olosuhteita ja pelaajapolkua joka ikäluokassa. Haasteeksi verrattuna poikien salibandyyn on usein muodostunut harrastajamäärät, mikä luo haasteen erilaisten ryhmien muodostamiselle.

– Uskon, että yhteistyö Northern Starsin kanssa luo molemmille seuroille yhteistyön kautta näitä mahdollisuuksia sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä. Tahtotila tämänkaltaiselle yhteistyölle on ollut keskusteluissa seurojen välillä jo pitkään ja nyt olemme löytäneet siihen hyviä, konkreettisia muotoja, joilla voimme lähteä liikkeelle, ErVin urheilujohtaja Joonas Naava kommentoi seuran sivuilla.

Northern Starsin toiminnanjohtaja Tapio Hämeen-Anttila näkee myös yhteistyössä paljon hyviä asioita.

– Pääkaupunkiseudun tyttö- ja naissalibandy elää murroksessa; kaudelle 2021-2022 alueella on kolme F-liigan A-lohkon joukkuetta ja kaksi B-lohkon seuraa, mutta kilpaurheiluun tähtääviä pelaajapolkuja ja pelaajia aktiivisesti kehittäviä tahoja ei ole tällä hetkellä riittävästi. Alueella on vajetta niin pelaajista, aktiivisista seuroista ja valmentajiakin voisi olla enemmän.

– Yhteistyö alueen vahvan toimijan kanssa tuo laajuutta pelaajapoluille sekä siltaa hyvin tekemistä myös kohden aikuisten sarjoja. Yhteiset koulutustapahtumat ja valmennuslinjojen kehittäminen auttavat sekä vertikaali- että horisontaalivalmennuksen kehittämisessä. Valmentajien työ on muuttunut vuosien varrella vaativammaksi, joten varsinkin juniorivalmennuksen kehittämiseen yhteistyö tuo aivan uuden mahdollisuuden, Hämeen-Anttila summasi.

EräViikinkien naisten edustusjoukkue pelaa F-liigan A-lohkossa. Northern Starsin edustusjoukkue pelaa naisten 1. divisioonassa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen