Falun vei Ruotsin mestaruuden Galante Carlströmin ja Enströmin johdolla – katso maalikooste tästä

Falun voitti Ruotsin miesten mestaruuden vuosimallia 2021. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan miesten finaali miteltiin sunnuntaina Gävlessä. Mestaruuden nappasi Falun, joka kaatoi finaalissa arkkivihollisensa Storvretan loppuluvuin 5-3.

Falunin tähtihyökkääjä Alexander Galante Carlström oli ottelun tehopelaaja pistein 2+1, mutta finaalin todellisena hahmona voidaan pitää Rasmus Enströmiä, joka 1+1 tehojen lisäksi esiintyi erinomaisesti. Kyseessä oli Falunin seitsemäs mestaruus. Ruotsissa mestaruuden ovat voittaneet joko Falun tai Storvreta aina keväästä 2010 lähtien.

Finaalissa päättyi myös kaksi komeaa pelaajauraa. Storvretan Mattias Samuelsson ja Henrik Stenberg lopettivat mittavat peliuransa finaaliotteluun. Molemmat ovat olleet vuosien ajan myös Ruotsin maajoukkueen runkopelaajia, ja sitäkin kautta hyvin tuttuja pelaajia myös suomalaiselle yleisölle.

Ruotsin miesten finaaleista ei leivottu yhtäkään suomalaismestaria, mutta mukana oli toki yksi suomalaishahmo. Mika Kohonen oli nimittäin ensi kerran mukana valmentajana. Kevätkaudella uransa päättänyt Kohonen joutui tyytymään lopulta hopeamitaliin Storvretan valmennustiimin jäsenenä.

Kooste: