Suomi nousi viimeisellä kympillä voittoon MM-avauksessa – Minkkinen iski ratkaisuosumat

Suomi kaatoi Tshekin nuorten MM-avauksessa. Kuva: salibandy.fi

Suomi kaatoi Tshekin nuorten MM-avauksessa. Kuva: salibandy.fi

Suomi ja Tshekki mittasivat toisiaan keskiviikkoiltana miesten U19-ikäluokan MM-kisoissa Tshekin Brnossa. Suomi kaatoi isäntämaan tiukan kamppailun jälkeen lukemin 6-4.

Avauserä oli tasainen, joskin erän loppua kohden Suomi sai paremmin otetta pelistä. Avausmaalin iski Tshekin Adam Hemerka purjehtimalla komeasti läpi ja sijoittamalla pallon Suomen reppuun. Tshekki piti johtonsa melko pitkään, kunnes Suomi sai ylivoiman. Ylivoimalla Tshekin puolustaja pomputti pallon Jere Koistiselle maalin eteen, joka tarjoili Waltteri Vesteriselle tyhjän maalin. Sentteri tasoitti pelin ajassa 16.48.

Näytti siltä, että erätauolle mennään tasatilanteessa, mutta Tshekki loi painetta Suomen maalille viimeisellä minuutilla. Petr Majer naulasi paluupallon verkkoon 21 sekuntia ennen taukoa ja taukotilanteeksi 2-1. Suomi ei saanut parastaan irti avauserässä, mutta Tshekki esiintyi hyvin alusta alkaen.

Toisen erän Suomi aloitti paremmin. Jere Koistinen toi Suomen tasoihin ajassa 26.31 lyömällä reboundin sisään. Ansionsa maalista ansaitsee Topias Simonen, joka nosti pallon nopeasti ylös omalta alueelta ja laukoi vaarallisesti. Ennen erän puoliväliä Tshekin Simon Stransky laukoi tarkasti vastaiskusta ja kotijoukkue oli jälleen johdossa.

Tshekki sai itselleen otetta erän edetessä, ja lisämaalit eivät olleet kaukana. Kaksi minuuttia ennen erätaukoa Alpo Laitila tarjoili hienon syötön Oliver Sillanpäälle, joka tasoitti ottelun. Tshekki oli kuitenkin jälleen hereillä viimeisellä minuutilla ja Matej Penicka linkosi Tshekin 4-3-taukojohtoon.

Kahden erän perusteella Tshekki oli ainakin parempi ja vaarallisempi vastaiskuissaan. Lisäksi se puolusti hyvin ja Suomea tarkemmin. Suomi yritti pitää palloa, mutta pallollinen peli oli kohtuullisen huolimatonta, mikä avasi Tshekille paikkoja vastaiskuihin.

Kolmoserä oli parasta antia suomalaisittain, mutta maaleja nähtiin vasta viimeisellä kympillä. Juuso Ahola tasoitti pelin seitsemisen minuuttia ennen loppua tarkalla laukauksella. Viimeisellä vitosella Matti Minkkinen viimeisteli kahdesti Tshekin maalin edustalta. Ensimmäisessä maalissa nähtiin Suomelta hyvä prässipeli ja toisessa Laitila pallotteli Minkkisen kanssa osuman Tshekin verkkoon.

Kolmoserässä Suomi pelasi jo vahvempaa pallollista peliä, puolusti tarkemmin ja onnistui viisikkotasolla paremmin. Tshekki ei ollut kolmannessa erässä enää yhtä vaarallinen. Kokonaisesityksessä Suomella jäi vielä parannettavaa varsinkin pallon kanssa. Tshekin fyysinen pelaaminenkin aiheutti Suomelle aika ajoin vaikeuksia.

Suomen seuraava peli alkaa torstaina klo 13.30 Latviaa vastaan. IFF:n Youtube-kanava näyttää kaikki ottelut suorina lähetyksinä.

Ottelutilastot