Viikon kysymys

F-liiga ohitti MM-kisat viikon kysymyksen vastauksissa – ”Kiinnostaa kokonaisuudessaan enemmän”

29.09.
2021
Viikon kysymys

F-liiga arvostettiin MM-kisojen ohi kiinnostavuudessa. Kuva: Juha Käenmäki

Viime viikolla Viikon kysymyksessä kyseltiin sen perään, että kumpi on kiinnostavampaa tällä kaudella: MM-kisat vai F-liiga.

Pidemmän korren veti odotetustikin F-liiga, jota kuitenkin pelataan syyskuusta huhtikuulle saakka. Toisaalta MM-kisoja pelataan kahden vuoden välein ja esimerkiksi edellisistä miesten kisoista on jo kolme vuotta ja MM-kotikisoista 11 vuotta.

Äänestyksessä F-liiga sai 69,8 % äänistä ja MM-kisat lopulta 30,2 % äänistä. Perusteluita varsinkin F-liigan hyväksi ilmaantui enemmän keskustelufoorumille.

Arto Kilposelle ei ollut epäselvää, kumpi kiinnostaa enemmän.

Fliiga ilman muuta. MM-kisoista saatan ehkä yhden pelin katsoa, eli miesten finaalin, enkä siitäkään ole ihan varma. Fliigan pelejä käyn jonkun katsomassa jopa paikan päällä ja tuloksia seuraan varsin tarkasti. On minulla tosin mielenkiinto fliigaakin kohti aikalailla romahtanut, mutta silti. Konkreettisena esimerkkinä se, että osasta fliigan joukkueista en ollut ennen avauskierrosta koskaan kuullutkaan, Kilponen aloitti ja jatkoi perusteluitaan.

Lisäksi Fliigasta isompi osa peleistä on kiinnostavia. Ymmärrän täysin, että MM-kisoissa kiinnostaa Suomen ja miksei Ruotsinkin pelit, mutta nuo Itä-Kiina – Länsi-Timor -pelit… No katsokaa yleisömääriä. Niistäkin aika moni on vapaalippulaisia tai ”no se nyt kuului tähän päivälippuun, niin tulin vähän aiemmin odottamaan kiinnostavampia pelejä”-katsojia.

Ero jokatapauksessa otteluiden laadun ja kiinnostavuuden välillä on valtava ja siinä missä joku Tiikerit voi hyvänä päivänä oikeasti laittaa Classicille kampoihin, joku Argentiina häviää tuhat kertaa tuhannesta top-4 maille.

Toivottavasti MM-kisoja äänestävät äänestävät MM-kisoja, eivätkä Suomen maaotteluita, jotka nyt satutaan pelaamaan MM-kisoissa.

Holden oli myös liigan puolella.

F-liiga, aivan heittämällä. Kilpailu on tasaisempaa ja täten mielenkiintoisempaa seurattavaa. Pahoin pelkään, että MM-kisojen finaalissa on jälleen Suomi ja Ruotsi. Toivon toki olevani väärässä, ihan jo lajin kannalta.

Lajin NHL-tuotteita ovat edelleen Suomen, Ruotsin ja jossain määrin Sveitsin liigat.

KimmoQ nosti aiheellisesti sen, että liigan ja kisojen kesto on hyvin erilainen.

Hankalaa verrata kun kesto niin eri. MM-kisojen ajan seuraan niitä enemmän kuin F-liigaa, mutta kokonaisuutena F-liiga vie voiton selvästi.

Arwid ei ollut vakuuttunut oikein kummastakaan.

MM-kisat eivät kiinnosta enää ollenkaan ja F-liiga tuotteena ei ole edelleenkään kunnossa. Aloituskierros yleensä ihmisiä innostaa, mutta nyt jopa avauksen katsojamäärät huonot. Sitten kun ollaan runkosarjan arjessa, kiinnostaa ihmisiä vähemmän. Laji on elänyt etsikkoaikansa, jää harrastelajiksi, joka kuitenkin kiinnostaa ihmisiä kiitettävästi liikuntalajina.

Lännenhitain oli hiukan optimistisempi kommentissaan.

Itse en vetäisi noin nopeita johtopäätöksiä avauskierroksen yleisömääristä. Kuten toisessa ketjussa jo totesin, vaikka halleille saakin taas yleisöä paikan päälle tulla, moni varmasti tässä maailmantilanteessa jättää menemättä. Ei taida jääkiekon puolellakaan yleisömäärät olla ”normaalissa”, onko sekin siis taantumassa harrastelajiksi, joka kiinnostaa vain liikuntalajina?

Itse äänestykseen laitoin MM-kisat, vaikka valinta oli hyvin vaikea. Fliiga kiinnostaa kovastikin, ja tulee seurattua tarkasti, mutta toisaalta on mielenkiintoisempaa nähdä, voittaako maailmanmestaruuden Suomi vai Ruotsi, vai voittaako Suomenmestaruuden Classic. Tämän lisäksi vaakakupissa painoi se, ettei MM-kisoja ole joka vuosi. Mutta valinta oli vaikea, koska molemmat vaihtoehdot tuntuivat oikealta.

Osa vastaajista kommentoi asiaa myös Facebookissa. Siellä molemmat vaihtoehdot saivat huomioita.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen