Ulkomaat

69–0! Ruotsissa ennätysmurskajaiset – valmentaja vaihtoi tilastoinnit Valioliigaotteluun

25.10.
2021
Ulkomaat

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Ruotsin kakkosdivarissa (4. korkein sarjataso) nähtiin todellinen teurastus, kun Finspång IBK voitti IBK Succén tylyin 69–0-lukemin.

Östergötlandsin 2-divisioonalohkon murskajaiset olivat suurinumeroisin voitto ruotsalaisissa salibandysarjoissa. Edellinen ennätys rikkoutui kolmella maalilla, Innebandymagazinet kertoi. Kuusi vuotta sitten Skår IBK voitti Somalia SK:n 66–0.

Finspång johti ottelua avauserän jälkeen maalein 24–0. Joukkueen valmentaja Erik Junsten sanoi IBM:lle, että uuden ennätyksen tekeminen oli loppupelin ainoa tavoite. Tilastoinnista vastaavan Junstenin mielenkiinto ennätysjahtiin kuitenkin karisi maalitalkoiden aikana, kun Manchester United ja Liverpool pelasivat samaan aikaan huippuottelua Englannin Valioliigassa. Futisottelu päättyi Liverpoolin 5–0-vierasvoittoon.

– Olen Liverpoolin kannattaja ja koska ottelu ei ollut niin jännittävä, istuin penkillä ja katsoin ennemmin jalkapalloa. Normaalisti meillä on neljä valmentajaa penkillä ja vastaan itse tilastoinnista, mutta tässä ottelussa ne eivät tuntuneet niin tärkeiltä. Ne olisivat sekoittaneet kokonaistilastoja, Junsten kertoi.

Finspångin jyrän alle jäänyt IBK Succé sai jalkeille vain seitsemän kenttäpelaajan kokoonpanon. Yksi pelureista oli joukkueen 56-vuotias valmentaja Urban Nilsson.

Finspångin riveistä kuusi pelaajaa herkutteli kaksinumeroiset pistemäärät. Iloisimpaan pistetehtailuun intoutui Adam Von Below tehoin 7+8=15.

Historiallisen murskatappion kokeneen IBK Succén kauden alku on ollut muutenkin murheellinen. Joukkue hävisi kauden avauspelinsä maalein 1–33 ja toisen ottelun 4–19. Kolmen ottelun maaliero onkin varsin murheellinen 5–121.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira