Thorengruppen johtaa Ruotsin liigaa vakuuttavin ottein – maaliero viiden pelin jälkeen 58-20

Thorengruppen on jatkanut siitä mihin jäi viime kaudella. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin naisten Superliigan hallitseva mestari Thurengruppen IBK on ollut sarjassa täysin ylivertainen. Se on voittanut kaikki viisi ensimmäistä liigapeliään maalierolla 58-20.

Lienee enemmän kuin selvää, että joukkue myös johtaa sarjaa, mutta kakkosena oleva Pixbo häärii vain pisteen päässä ja göteborgilaisten maaliero on myöskin 26 maalia plussan puolella. Thorengruppen on tehnyt jokaisessa liigapelissä vähintään 10 maalia, ja onnistunut samassa myös viidessä Ruotsin cupin pelissä.

Menestys näkyy myös sarjan pistepörssissä, sillä joukkueen pelaajilla on neljän hengen johto. 20 pistettä iskenyt Sofia Joelson johtaa 20 pisteellä (12+8), seuraavina tulevat 18 pistettä naulanneet Emelie Wibron (10+8) ja Veera Kauppi (6+12). Neljäntenä on 15 pisteen Oona Kauppi (11+4).

Thorengruppenia voi kuvailla sarjan suomalaisjoukkueeksi. Joukkuetta edustavat myös My Kippilä (1+3) ja Tuulia Aho.