Blogit

Blogi: 2022 – NAFL:n kesä?

19.01.
2022
Blogit

Yhdysvaltain NAFL-sarja pyritään käynnistämään kesällä. Maa on mukana World Games-turnauksessa isännän ominaisuudessa. Kuvituskuva: Esa Jokinen/IFF

Sami Ilosen NAFL-blogi palaa ja kauden ensimmäisessä kirjoituksessa kirjoituksessa pohditaan josko kesä 2022 olisi viimein sarjan alkamisen kannalta suotuisa.

Kohta alkaa olla tasan vuosi siitä, kun otin yhteyttä Fort Worth Jaguarsiin mahdollisuudesta osallistua ensimmäiselle NAFL-kaudelle heidän joukkueessaan. Tuolloin koronatapaukset alkoivat maailmalla kääntymään laskuun ja odotukset olivat, että kesällä 2021 elämä olisi jo normaalimpaa, ja kausi päästäisiin pelaamaan kuten oli suunniteltu. Tänään tilanne on se, että koronatapaukset on nousseet aivan uusiin lukemiin ja taas omassa pääkopassa alkaa mietityttämään, että onnistuuko pelit tänäkään vuonna.

Monilta Suomessa koko NAFL on voinut jäädä hieman unholaan, mutta Atlantin toisella puolella töitä tehdään kovasti edelleen. Tiedän ainakin Jaguarsin osalta sen, että lajia on käyty mainostamassa erilaisissa yleisötapahtumissa ja paikallisen nuoret ovat olleet hyvinkin innostuneita lajin kokeilusta.

Myös muissa joukkueissa on varmasti töitä tehty samalla tavalla. Näistä tuloksena ainakin se, että viime vuoteen nähden liigaan on tullut kaksi uuttaa seuraa, Florida Vikings ja Utah Raptors. Florida Vikings julistettiin NAFL:n viidentenä joukkueena Helsingin Jäähallissa joulukuun 8. päivä.

Florida Vikingsin runkona vaikuttaisi toimivan Floridan osavaltiossa toimiva Orlando Vikings. Raptors sen sijaan tulee Utahin osavaltion Salt Lake Citystä ja se tulee ottamaan sarjasta poistuvan Cleveland Baronsin paikan ja osallistuvien seurojen määrä jää näin viiteen joukkueeseen.

Kauden ensimmäiset pelit pelataan Fresnossa, Kaliforniassa 24.–26. kesäkuuta. Viikko tämän jälkeen kauden uusin tulokas Salt Lake City on isännöitsijänä. Heinäkuun 8.–10. viikonloppuna ei NAFL pelejä pelata, Alabaman Birminghamissa järjestettävien World Gamesien salibandyturnauksen vuoksi.

NAFL runkosarjan kaksi viimeistä viikonloppua pelataan Orlandossa 15.–17. heinäkuuta ja Fort Worthissä 22.–24. heinäkuuta. Kausi huipentuu vielä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna niin ikään Forth Worthissä pelattavissa välierissä ja mitalipeleissä. Tämän jälkeen joku joukkueista nostaa Troy Trophyn hallin kattoon. Toivottavasti suomalaisväriä nähdään tuolloin pokaalissa kiinni.

2022 – The Summer of NAFL?

It has been almost a year since I first contacted Forth Worth Jaguars about a possibility to play in their organization for the inaugural NAFL season. Then it seemed like the pandemic was slowly quieting down and the expectation was that by summer of 2021, life would be normal, and the season would proceed as planned. Today though, the Covid-cases have ascended to a whole different level and it makes me wonder, if we’ll be able to play this year either…

Many in Finland may have forgotten about the whole NAFL, but across the Atlantic, the work has never stopped. I can say for sure that the Jaguars have been doing a great job advertising the sport in different public events and the local youth has shown great interest. I’m sure all the other teams have been working hard as well. As a result of all that work, we now have two new teams in the league, Florida Vikings and Utah Raptors. Florida Vikings was announced during the World Floorball Championship here in Helsinki on December 8th. As the core for the new team seems to be the Orlando Vikings floorball team. Raptors on the other hand hail from Salt Lake City, Utah and it will take the place of the Cleveland Barons who have opted out of the 2022 season. It seems that the season will be played with 5 participating teams.

The first games of the season are scheduled to be played in Fresno on June 24th-26th. A week from that the newest team in the league gets to host games in Salt Lake City. On July 8th-10th there will be no NAFL games due to the Floorball World Games happening at the same time in Birmingham, Alabama. The last two rounds of the regular season will be in Orlando July 15th-17th and Forth Worth July 22nd-24th. The season will culminate on the last weekend of July, also in Fort Worth, when the top 4 teams will compete for The Troy Trophy. Hopefully, we’ll see some Finnish players hoisting the trophy.

Sami Ilonen
Sami Ilosella on yli 20 vuoden kokemus suomalaisesta salibandysta Pakilan Visan, SB Vantaan, Tapanilan Erän, AC Hakin ja Westend Indiansin organisaatioissa. Tällä hetkellä hän edustaa SB Vantaata.

Ilonen pelasi kaudella 2018-19 Hollannissa FB Agents Amesterdamin riveissä.