Junioriottelua ei siirretty, vaikka iso osa pelaajista ja valmentajat olivat koronassa – kysyimme perustelut sarjapäälliköltä

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

P18-nuorten SM-sarjan ottelu ylittää harvoin valtakunnallista uutiskynnystä, mutta sunnuntaina niin kävi. Karhut-LASB-ottelun ympärille syntynyt polemiikki liittyi Porin Karhujen vajaaseen kokoonpanoon, minkä koronatartunnat aiheuttivat.

Suurin osa Karhujen pelaajista sekä muun muassa kaikki valmentajat olivat sivussa koronan vuoksi, mutta ottelu pelattiin silti.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Porissa ilmestyvä sanomalehti Satakunnan Kansa, minkä jälkeen siitä kertoi myös muun muassa Iltalehti. Satakunnan Kansa käsitteli ottelua useammassa artikkelissa ja kysyi myös muun muassa lääkärin mielipidettä asiasta.

Karhujen kokoonpanossa ottelupöytäkirjassa oli lopulta yksi maalivahti, kahdeksan kenttäpelaajaa. Toimihenkilöinä oli kaksi huoltajaksi merkittyä ihmistä. Ottelu päättyi LASB:n vierasvoittoon 23-2.

Karhut on P18-nuorten SM-sarjassa tällä hetkellä viimeisellä sijalla. Yhdeksäntenä oleva LASB tavoittelee paikkaa kahdeksan parhaan joukkoon ja pudotuspelikarsintoihin.

Salibandyliiton sarjapäällikkö: ”Silloin ei nähty perusteluita”

Junioreiden valtakunnallisista sarjoista vastaava sarjapäällikkö Mikko Helanen avasi sunnuntai-iltana Pääkallolle, miten asiat etenivät. Haastattelu tehtiin Whatsapp-viestien välityksellä.

Helanen kertoi, että ensimmäinen päätös tehtiin lauantai-iltana. Silloin ei nähty perusteluita siirtää ottelua.

Sarjapäällikön mukaan Karhujen kokoonpano oli lauantain tietojen mukaan ”reilusti isompi” kuin millä joukkue lopulta sunnuntaina pelasi.

– Jos verrataan ilmoitettua positiivisten pelaajien määrää joukkueen kokoonpanon vahvuuteen, kyllä lauantaina illalla oli käytettävissä reilusti yli kaksi kentällistä pelaajia, Helanen viestitti Pääkallolle.

– Sanotaan näin, että poissaolijoita siinä vaiheessa pelaajiston osalta oli sellainen määrä, että muitakin siirtohakemuksia tammikuun aikana on hylätty sillä koronapositiivisten määrällä.

Sunnuntaina LASB oli lähtenyt kello 8 kohti Poria otteluun, jonka alkamisaika oli kello 15.30. Karhut oli Salibandyliittoon uudelleen yhteydessä kello 11 jälkeen, jolloin porilaisjoukkue ilmoitti, että saa jalkeille 1+8 pelaajaa, jolla lopulta ottelun myös pelasivat.

– Junioreiden valtakunnallisia sarjoja on valitettavasti pelattu tällä kaudella samanvahvuisilla kokoonpanoilla, vaikka joukkueessa ei ole ollut edes koronasta johtuvia poissaoloja.

Karhuilla ei ollut ottelussa käytettävissä lainkaan valmentajia. Onko tällä väliä, kun mietitään otteluiden siirtoja? Helasen mukaan liitolla ei ollut valmentajien ja toimihenkilöiden osalta tarkkaa tietoa ratkaisua tehdessään.

– Ja kyllähän tässä nyt mietitään ensisijaisesti pelaajia.

Mikko Helanen haluaa vielä painottaa, että LASB:n toiminnassa ei ole tässä tapauksessa hänen mielestään mitään moitittavaa.

– Karhut ja LASB ovat keskustelleet siirrosta keskenään ennen kuin Karhut edes oli yhteydessä Salibandyliittoon. Tästä eteenpäin päätöksistä on vastannut Salibandyliitto, eikä LASB.

Helanen huomauttaa vielä, että LASB:kin on joutunut pelaamaan tällä kaudella P18-sarjaa 10 pelaajan kokoonpanolla.