Divarit

Välimaalle yhden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta osumasta

20.01.
2022
Divarit

Kuva: salibandy.fi

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Pirkkalan Pirkkain Tino Välimaalle yhden ottelun pelikiellon tästä osumasta vastustajaan Divarin ottelussa LNM–Pirkat 16.1.2022.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksensä perustelut näin:

Kurinpitodelegaatio katsoo, että videotallenteelta käy ilmi Välimaan käsivarren osuvan Hiirosta päähän. Välimaa on tilanteessa selvästi tietoinen, että Hiironen pyrkii riistämään pallon. Hän ei kuitenkaan katso tätä kohti vaan seuraa katsellaan palloa.

Kyseessä on pelinomainen kamppailutilanne, jossa Välimaa pyrkii suojaamaan palloa ja estämään vastapelaajaa riistämästä sitä. Välimaan käsivarren taaksepäin huitaiseva liike, joka johtaa osumaan, ei ole kuitenkaan vahinko tai tahaton teko, vaikka sen seuraus ei tarkoituksellinen olisikaan.

Kurinpitodelegaatio on määrännyt Välimaalle yhden ottelun pelikiellon.

Divarin kurinpitopäätöksiin

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Pääkallo.fi